Supporters van TOP Oss

TOP Oss loopt tegen geflatteerde nederlaag aan

Voetbal 750 keer gelezen

BREDA | Met een mooie sfeeractie wensten de supporters van TOP Oss hun ploeg veel succes in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De ploeg van de vertrekkende trainer Klaas Wels was maandagavond in Breda zeker niet veel minder dan de thuisploeg, maar ging wel met 3-0 onderuit.

Na afloop stonden er duidelijke cijfers op het scorebord, maar was TOP Oss nou echt zoveel slechter? 'Nee' is het enige antwoord, maar de nederlaag had het wel aan zichzelf te danken. TOP Oss kreeg zelf namelijk ook kansen, zoals Dennis van der Heijden na ruim 20 minuten. Hij werkte een voorzet van Ruben Roosken vanuit kansrijke positie over het doel. En als je zelf niet scoort en achterin bij standaardmomenten slecht verdedigt, dan maak je het jezelf erg moeilijk. Zoals de 1-0 na 4 minuten spelen toen Dion Malone wel heel veel ruimte kreeg om de bal binnen te koppen. En vlak voor rust zag centrale verdediger Rick Stuy van den Herik er niet goed uit bij de rake kopbal van Lex Immers. Wels was woedend na de 2-0: hij zag dat TOP Oss een zeker niet slechte eerste helft door defensieve fouten uit handen gaf.
In de tweede helft gingen de gasten op jacht naar de aansluitingstreffer. Net als vorige week tegen Almere City FC liet TOP Oss zien een ploeg hebben die nooit opgeeft. De 2-1 was ook dichtbij, maar de arbiter zag een duidelijke handsbal in het Bredase zestienmetergebied over het hoofd. Kansen kregen de Ossenaren zeker ook, maar onder andere Mart Remans slaagde er niet in om een treffer te maken. Vlak voor tijd zorgde Nick Venema voor de beslissing. De invaller kapte vanaf de linkerkant naar binnen en verraste doelman Bo Geens met een schot in de korte hoek: 3-0. Een ruime nederlaag dus, maar een geflatteerde. TOP Oss bezet nu de veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.