Logo kliknieuws.nl/oss

42 stembureaus in gemeente Oss, waaronder drive-thru en tent

  •   keer gelezen

OSS | Er zijn tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen 42 stembureaus in de gemeente Oss. De reguliere stembureaus zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur.

De verkiezingen vinden op 17 maart plaats, maar in negen stembureaus kan ook op 15 en 16 maart worden gestemd. Het doel is te komen tot meer spreiding en met name bedoeld voor kiezers die tot de kwetsbare groepen behoren. 70-plussers -er wonen er zo'n 12.000 in de gemeente Oss- kunnen per brief stemmen. Ze hebben een stempluspas ontvangen. De briefstemmen worden dagelijks aangeleverd door PostNL, maar de briefstemmen kunnen ook worden afgegeven bij het gemeentehuis.

Drive-thru
Op de parkeerplaats bij De Rusheuvel wordt een drive-thru ingericht met twee stembureaus. Mensen die niet in een openbare ruimte willen stemmen, kunnen hier hun stem uitbrengen. Het tellen van de uitgebrachte stemmen vindt plaats in het gemeentehuis. Bij het NS-station wordt een tent ingericht als stembureau. Deze openingstijden zijn van 6.30 tot 19.00 uur. Ook deze stemmen worden geteld in het gemeentehuis.

Meer berichten