Logo kliknieuws.nl/oss
City Hotel. (Foto: Google Maps)
City Hotel. (Foto: Google Maps) (Foto: )

SP stelt vragen over huisvesting arbeidsmigranten in City Hotel

  •   keer gelezen

OSS | De SP stelt vragen aan het college van B&W over de huisvesting van arbeidsmigranten in het City Hotel aan de Raadhuislaan in Oss.

“Er zijn al jaren forse misstanden rondom arbeidsmigranten. Op het gebied van woon- en werkomstandigheden zijn arbeidsmigranten vaak afhankelijk van een en hetzelfde bureau. Dit bureau regelt niet alleen het werk, maar ook onder andere de huisvesting en zorgverzekering. Arbeidsmigranten worden hierdoor enorm kwetsbaar, ze komen ongewild in een afhankelijkheidspositie en misstanden liggen op de loer. Dergelijke feiten komen naar voren uit het rapport ‘Geen Tweederangsburgers’ van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten, onder leiding van Emile Roemer”, aldus raadslid Bas van der Voort.
De SP merkt dat er sinds de verkoop van het City Hotel onrust is over de bestemming van het pand. “De nieuwe eigenaar weigert tot op heden informatie te verschaffen over het al dan niet huisvesten van arbeidsmigranten. De huidige eigenaar van het City Hotel is ondernemer Tom Sijpestijn. Hij is tevens eigenaar van uitzendorganisatie Flexspecialisten. Dit is een uitzendbureau dat zich specifiek richt op arbeidsmigranten. In dit geval lijkt er geen scheiding te zijn tussen bed en broodwinning. De SP vindt dit -in combinatie met de slechte communicatie vanuit de ondernemer- zéér verontrustend en stelt daarom vragen aan het Osse gemeentebestuur.”

Meer berichten