Paul Verschuur in zijn studio. (Foto: René Nelissen)
Paul Verschuur in zijn studio. (Foto: René Nelissen)

Bijzonder experiment rondom Art Based Learning

Algemeen 285 keer gelezen

OSS | Muzikant Paul Verschuur organiseert op dinsdagmiddag 23 maart in samenwerking met Museum Jan Cunen een bijzonder experiment rondom Art Based Learning. Met slechts een handjevol deelnemers in de zaal van het museum en dus geheel veilig.

Art Based Learning is niet zozeer leren over kunst, maar ván kunst. Door het (meestal) kijken naar kunst gaat de toeschouwer als het ware in gesprek met het werk en probeert hij/zij het werk relevante vragen te stellen. Door zoveel mogelijk vrij associatieve gedachten te laten stromen, komt men op nieuwe verbanden en inzichten. Paul doet momenteel de opleiding Master Kunsteducatie en in het kader daarvan heeft hij zich verdiept in Art Based Learning.

Muziekstukken
Normaal gaat Art Based Learning veelal aan de hand van beeldende kunst, maar voor dit experiment heeft Paul speciaal een aantal muziekstukken gecomponeerd. Deelnemers gaan dus aan de slag met geluid in plaats van beeld. Welke gedachten, gevoelens en associaties roepen de klanken bij u op?

Aanmelden
Vanwege COVID-19 wordt er gewerkt in een zeer kleine groep, geef je dus snel op. Deelname is geheel gratis. Kijk voor meer informatie op www.museumjancunen.nl. Aanmelden kan via info@museumjancunen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant