Logo kliknieuws.nl/oss
Een eerdere editie van Oeverloos. (Foto: Thomas Segers)
Een eerdere editie van Oeverloos. (Foto: Thomas Segers)

Inschrijving Oeverloos Theaterroute 2021 gestart

  •   keer gelezen

KEENT | Stichting Oss Cultureel bereidt zich voor op de vierde editie van de Oeverloos Theaterroute. Van 9 tot en met 12 september vindt de theaterroute plaats in Keent.

Oeverloos meandert langs de Maas en vindt iedere twee jaar plaats op een andere plek langs de dijken van de rivier, die meer dan 40 kilometer lang door de gemeente Oss loopt. Het is een theaterbeleving van zo’n 1,5 uur, voor jong en ouder. Elke editie staat voor lokaal cultureel talent en is geïnspireerd op lokale verhalen. Voorafgaand en afsluitend kunnen bezoekers genieten van een lokale lekkernij, muzikale optredens en kunst op het Ontmoetingsplein. De laatste editie van Oeverloos Theaterroute vond plaats in 2019 en werd bezocht door zo’n 1300 bezoekers.

Schoonheid van de dijken
Zakelijk & artistiek leider Marjolein Buijs: "In 2019 kozen we bewust voor een herfsteditie in het monumentale Acropolis. En ook dat was gelukkig een succes. Dit jaar kiezen we opnieuw voor de schoonheid van de dijken. We hopen van harte dat er weer veel aanmeldingen komen, ook van jongeren. Ik ben erg trots op het mooie team dat we hebben verzameld. Deze editie zijn er wel negen professionele kunstenaars betrokken bij de ontwikkeling van de route en begeleiding van de deelnemers. Vertrouwde namen als Wim Wijnakker en Dimphy van Alphen, maar ook nieuwe gezichten als Sjack Esmyer, Anneke van den Heuvel, Alex van der Heijden en Rosemary & Garlic."

Aanmelden
Wie wil meewerken aan Oeverloos, in zijn of haar vrije tijd of als professional; als toneelspeler, muzikant, decorbouwer of vrijwilliger, kan zich vóór 12 maart aanmelden via oeverloos@osscultureel.nl. Buijs: "Oeverloos Theaterroute is zeer geschikt om flexibel mee te bewegen in deze coronatijd. Zowel tijdens de ontwikkeling van de route, de repetities, maar ook tijdens de voorstellingen in de buitenlucht is er alle ruimte om ons te houden aan de coronamaatregelen. Na aanmelding ontvangt men alle benodigde informatie hieromtrent."

Meer berichten