Logo kliknieuws.nl/oss
Basisschool in Megen. (Foto: Google Maps)
Basisschool in Megen. (Foto: Google Maps)

Tien besmettingen op Megense basisschool, 41 kinderen in quarantaine

  •   keer gelezen

MEGEN | Bij basisschool Klim Op in Megen is sprake van een corona-uitbraak. In totaal blijken 9 kinderen in de groepen 1-2 besmet te zijn en 1 docent. In totaal zijn 41 kinderen in quarantaine gegaan.

door Leon Voskamp

Afgelopen zondag kreeg directeur Conrad Sommerdijk de eerste positieve melding via een ouder binnen. Het ging om twee kinderen die op donderdag van school werden gehaald. Veel kinderen uit de klassen 1 en 2 hebben zich afgelopen dinsdag laten testen en in totaal bleken er 9 besmettingen te zijn: 7 in groep 1/2a en 2 in groep 1/2b. Ook een leerkracht is positief besmet. Omdat de kinderen op het speelplein samen hebben gespeeld, zijn alle 41 kinderen naar huis gestuurd. Ook broertjes en zusjes uit andere klassen zijn nu thuis. Als ze klachtenvrij zijn, mogen ze maandag weer naar school komen.
Sommerdijk spreekt van een hectische tijd. “Op school hebben we heel veel maatregelen getroffen. Klassen die apart spelen, aparte pauzes, digitaal vergaderen, noem maar op. Helaas heeft het niet geholpen, we zijn overvallen door deze uitbraak. Maar we pakken onze verantwoordelijkheid, want we willen een veilige omgeving zijn voor kinderen, ouders en leerkrachten.” Hij vervolgt: “Sinds zondag ben ik vrijwel constant aan het bellen. Met de GGD bijvoorbeeld, want het is erg belangrijk om de juiste informatie boven tafel te krijgen. Maar ook communiceren we veel met ouders en onze medewerkers. Het is heel vervelend voor iedereen.”

Meer berichten