Afbeelding

Oss wil meer vrouwen in de politiek: ‘Belangen van vrouwen beter vertegenwoordigd’

Algemeen 515 keer gelezen

Het is vandaag Internationale Vrouwendag, een speciale dag waarbij extra aandacht wordt gegeven geven aan de rechten en positie van vrouwen in onze samenleving. Het thema voor 2021 is: ‘Invloed met Impact’.

Eén van de manieren om positieve invloed uit te oefenen, is in de politiek. Vanuit Oss zijn er verschillende vrouwen die het goed doen in de politiek. Wat zijn hun ervaringen en wat vinden zij belangrijk? De gemeente Oss heeft met hen een interview gedaan: Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans, Commissaris van de Koning Ina Adema, Statenlid Jade van der Linden, Lid Tweede Kamer Lilian Marijnissen, burgemeester Annemieke van de Ven en Lid Eerste Kamer Reina de Bruijn – Wezeman.
De afgelopen jaren vierde de gemeente Oss deze dag met een evenement. Dat organiseerde ze samen met Museum Jan Cunen. Helaas kan dat dit jaar niet doorgaan. “Maar wij en Museum Jan Cunen hopen dat we volgend jaar weer een mooi evenement kunnen organiseren.”

Meer vrouwen in de politiek
Op dit moment zijn er veel minder vrouwen actief in de politiek dan mannen. In de Tweede Kamer zitten bijvoorbeeld 47 vrouwen en 103 mannen. “Terwijl er in Nederland meer vrouwen dan mannen wonen. Het is dus goed als er meer vrouwen actief worden. De kans is dan groter dat de politiek thema’s die voor vrouwen belangrijk zijn bespreekt. Denk aan: kinderopvang, zwangerschapsdiscriminatie of geweld thuis. Dus, met meer vrouwen in de politiek, zijn de belangen van vrouwen beter vertegenwoordigd”, aldus de gemeente Oss.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant