Jeroen Princen. (Archieffoto)
Jeroen Princen. (Archieffoto)
video

Liedje ‘Genieten’ met een clip vol genietmomenten

Algemeen 585 keer gelezen

RAVENSTEIN | Jeroen Princen maakte rond de kerst tijdens de coronacrisis het liedje ‘lief virus’, met carnaval ‘solonaise’ en nu met het oog op de lente heeft hij ‘Genieten’ uitgebracht. Hij maakte de melodie en compositie en gebruikte een zelfgeschreven tekst van Ron van Wieringen.

“Dit keer een lente liedje waarin Ron vooral tegengas wilde geven op een positieve manier, er is nog zoveel te genieten namelijk, toch? We hebben er een clipje bij gemaakt waarvoor we de inbreng hebben gevraagd van onze ‘vrienden’ op Facebook en Instagram. Er werd goed gereageerd op de oproep om zoveel mogelijk genietmomenten in de vorm van filmpjes en foto’s in te sturen”, aldus Princen. 

‘Zeurders en klagers’
Van Wieringen vond dat het tijd werd voor een liedtekst. “Het was alweer lang geleden dat ik een liedtekst had geschreven, maar het moest maar weer eens. Samen met Wil Princen ontstond het idee dat er eens wat tegengas moest worden gegeven tegen al die zeurders en klagers die doen alsof corona een uitvinding is van de overheid. Mensen die niet verder denken dan hun neus lang is en de makkelijkste weg kiezen: mopperen als verwende kinderen. Waarna ze de binnenstad van Eindhoven proberen te slopen, net alsof je daarmee een pandemie weg krijgt. Tel je zegeningen en maak er wat van. Voor je het weet laten we dit weer achter ons. Goed, de wereld zal onherroepelijk veranderd zijn, maar dat doet hij toch voortdurend. Je hoort mensen doorlopend over ‘ja, maar mijn vrijheid’, alsof vrijheid iets is wat je van buiten moet krijgen aangereikt. Alsof vrijheid alleen bestaat wanneer iemand anders het voor je regelt. Stel je niet zo afhankelijk op, vrijheid zit in je eigen hoofd. Dit gevoel heb ik omgezet in een tekst, die vervolgens door Jeroen Princen van een prachtige melodie is voorzien. En na een oproep op social media waardoor we bedolven werden onder foto’s en video’s van mensen die het ook lukt om kracht te vinden in deze gekke periode, hebben we er een clip van gesmeed.” Voor het liedje hebben Michiel van Raalte (basgitaar) en Paul Wagemakers (toetsen) hun medewerking verleend.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant