Afbeelding

Vier omwonenden zijn tegen uitbreidingsplannen Bierbrouwerij Oijen

Zakelijk 1.890 keer gelezen

OIJEN | De eigenaar van Bierbrouwerij Oijen aan de Oijense Bovendijk 61 heeft via een principeverzoek de gemeente Oss gevraagd om mee te werken aan uitbreiding van het bedrijf. Voor een beoogde uitbreiding is een herziening van het bestemmingsplan nodig. 

Het ontwerpbestemmingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen. Vier omwonenden hebben zienswijzen tegen het plan ingediend. Ze vrezen door de uitbreiding meer overlast te zullen ervaren. Het college -dat het bedrijf een trekpleister aan de Maas noemt- adviseert de raad het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.

Groei
De bestaande bedrijfsbebouwing wordt uitgebreid tot 900 m2 vloeroppervlak, waarvan 650 m2 voor inpandige horeca. Het terras wordt tot 400 m2 vergroot. In de bestaande bedrijfswoning komt een groepsaccommodatie voor maximaal twaalf personen. De chalets verhuizen naar het westen van het plangebied en op het terrein komt een standplaats voor campers. De bierbrouwerij creëert een parkeervoorziening op het eigen terrein en vanaf de Kasteelstraat komt een nieuwe inrit. Hierdoor zal er minder verkeer via de dijk komen en zijn de parkeerproblemen opgelost.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant