De Tweede Kamerverkiezingen vinden volgende week plaats.
De Tweede Kamerverkiezingen vinden volgende week plaats.

‘Als je niet gaat stemmen, heb je ook geen recht om te klagen’

Politiek 446 keer gelezen

De Tweede Kamerverkiezingen staan 15, 16 en 17 maart op de agenda. Maar gaat u stemmen? We vroegen dit aan het burgerpanel, een samenwerking van Weekblad Regio Oss en onderzoeksbureau Toponderzoek.

61 procent van de 349 respondenten geeft aan dat het zeer belangrijk is om je stem uit te brengen, 30 procent noemt het ‘belangrijk’. “Als je niet gaat heb je ook geen recht om te klagen”, is één van de reacties.

Veiligheid
Er zijn tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen 42 stembureaus in de gemeente Oss. In negen stembureaus kan ook op 15 en 16 maart worden gestemd. Op de parkeerplaats bij De Rusheuvel wordt een drive-thru ingericht met twee stembureaus. Mensen die niet in een openbare ruimte willen stemmen, kunnen hier hun stem uitbrengen. 70-plussers kunnen per brief stemmen. 62% van de deelnemers aan het Burgerpanel voelt zich zeer veilig of veilig om te gaan stemmen. 14% noemt het onveilig of zelfs zeer onveilig.

Partij
Maar op welke partij gaan de inwoners van de gemeente Oss stemmen? De SP (14%) en VVD (13%) blijken de populairste partijen te zijn. 18% van de respondenten weet nog niet waar ze op gaan stemmen, 11% wil het liever niet zeggen.

Ook meedoen?
Wilt u ook meedenken en praten over deze onderwerpen? Het invullen van de lijst is eenvoudig, duurt slechts enkele minuten en is volledig anoniem. Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen met het burgerpanel. Aanmelden kan via www.tiposs.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant