Liselotte en Cynthia. (Foto: Gerard Verheij)
Liselotte en Cynthia. (Foto: Gerard Verheij)

Medisch specialistische zorg in Heesch voor vrouwen en mannen

Zakelijk 1.161 keer gelezen

HEESCH | Sinds enkele weken kunnen vrouwen en mannen terecht op de spreekuren van de gynaecologen en de uroloog van Karmenta in Gezondheidscentrum Ceres in Heesch.

Karmenta is een zelfstandige kliniek waar de zorg laagdrempelig, met meer tijd en aandacht voor de patiënt verleend wordt. U kunt bij Karmenta snel terecht, er zijn nauwelijks wachttijden, en de zorg valt gewoon onder uw zorgverzekering.

Trend
Een zelfstandige kliniek in uw regio past in de trend die de afgelopen jaren is ingezet. Patiënten kiezen in Nederland steeds vaker voor de medisch specialistische zorg in een kliniek. Zeker voor planbare zorg met een lager risico. Nu tijdens de coronacrisis de wachttijden in ziekenhuizen fors toegenomen zijn, zet deze trend door. In Nederland wordt de komende jaren een verdubbeling verwacht van de patiënten die kiezen voor een kliniek in plaats van een ziekenhuis.

Klachten
Vrouwen kunnen bij Karmenta terecht voor overgangsklachten, hevig menstrueel bloedverlies, vruchtbaarheid, anticonceptie, bekkenbodemproblematiek, pijn bij het vrijen, seksuologie en de MonaLisa Touch® behandeling voor vaginale droogheid. Mannen kunnen bij de uroloog terecht voor een sterilisatie, plasklachten, erectiestoornis, nierstenen of een check-up.

Korte lijnen
In het gezondheidscentrum Ceres in Heesch werkt Karmenta samen met ruim 25 andere (zelfstandige) zorgaanbieders, waardoor de lijnen kort zijn en de sfeer toegankelijk. In de oude directiekamer van dit regiokantoor van de Rabobank kan Karmenta bovendien kleinere ingrepen doen. Grotere ingrepen voert Karmenta uit in de operatiekamers op de locatie in Schijndel. Karmenta werkt samen met ziekenhuizen in de regio.

Verzekerde zorg
Doordat Karmenta geen contract heeft met zorgverzekeraars kan de administratieve afwikkeling van de zorg enigszins verschillend zijn als bij het ziekenhuis. Als u voor een zorgverzekering gekozen hebt met een zeer lage zorgpremie kan het zijn dat u een klein gedeelte van de zorgkosten zelf zal moeten betalen. Maar Karmenta heeft een coulance-regeling als dat voor u geldt. Daarnaast is het in een centrum als Karmenta eenvoudiger om verzekerde zorg met onverzekerde zorg te combineren. Dat betekent extra vrijheid voor de patiënt. Onverzekerde zorg moet de patiënt natuurlijk wel zelf betalen.

Meer informatie
Ook tijdens de huidige coronacrisis is Karmenta geopend. Om een afspraak op het spreekuur te maken is (voor verzekerde zorg) een verwijzing van de huisarts nodig. Wil je meer weten? Bel dan met Karmenta (073) 720 09 93 of neem een kijkje op de website www.karmenta.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant