Ferre van Doorn met zijn idool Davina Michelle. (Foto: Ben Houdijk)
Ferre van Doorn met zijn idool Davina Michelle. (Foto: Ben Houdijk)

Ferre (7) in gesprek met Davina Michelle over vrijheid

Algemeen 1.505 keer gelezen

OSS | Zangeres Davina Michelle is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid en is met verschillende Nederlanders in gesprek gegaan. De Osse Ferre van Doorn (7) mocht zijn verhaal met Davina delen via haar YouTube-kanaal.

door Gemma van Schijndel

Als Ambassadeur van de Vrijheid treedt Davina Michelle op bij het online Bevrijdingsfestival op 5 mei 2021 en sprak ze met meerdere Nederlanders over vrijheid. Ferre is een enorme fan van de zangeres en luistert dagelijks naar haar muziek. Toen hij een oproep zag via Davina’s socials om een video in te sturen met daarin vijf dingen die je uniek maken, twijfelde hij geen moment. Ferre: “Ik wilde dat zij ook iets over mij te weten zou komen, omdat ik al veel over haar weet.” Ferre’s video trok de aandacht van Davina Michelle en de makers van de afleveringen. “Ik heb twee mama’s, wat mijn klasgenoten niet hebben. Ze zijn gescheiden en ik heb mijn tante verloren aan kanker, waardoor ik heb leren omgaan met verlies. Ik heb lange haren waardoor ik weleens een meisje ben genoemd, maar ik wil mijn haar net als mijn broer Tom doneren aan KiKa. Ik vind het belangrijk om mensen met kanker of een andere ziekte te helpen met mijn donatie. Verder heb ik moeite met lezen en houd ik van zingen, maar durf dit niet voor anderen te doen.” Deze dingen maken het voor Ferre soms lastig. Ferre’s moeder, Christel van Doorn denkt dat hij is uitgekozen voor het gesprek met Davina omdat hij een voorbeeld kan zijn voor andere kinderen. “Er zijn veel kinderen die zich kunnen herkennen in de situatie van Ferre. Dit kan hen helpen en inspireren.“ Ferre: “Het is belangrijk om jezelf te blijven. Als je iemand verliest helpt het om erover te praten. En als je ergens moeite mee hebt, zoals lezen, blijf doorzetten.”

In gesprek met Davina Michelle
Toen Ferre te horen kreeg dat hij deel mocht nemen aan het gesprek met de zangeres was hij door het dolle heen. “Ik was heel blij en wist niet wat ik moest zeggen.” Christel: “Hij straalde helemaal. Davina is zijn grote idool. Het was dus erg bijzonder dat zijn verhaal bij haar was opgevallen.” Vorige week woensdag kwam de eerste aflevering van ‘What Does Freedom Mean to You?’ online op het YouTube-kanaal van Davina Michelle. “Tijdens de eerste opnames stond Davina ineens voor Ferre’s neus en noemde hem bij zijn naam. Onder zijn mondkapje had hij een grote glimlach en keek zijn ogen uit. Ze was erg lief en gaf Ferre de tijd om even aan de situatie te wennen.” Tijdens het gesprek vertelde Ferre zijn verhaal aan zijn idool. Ferre: “Davina laat zien dat het oké is om anders te zijn dan anderen. Ik vind dat ook belangrijk. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn zonder gepest te worden.”

The voice of Holland
Ferre is ook via andere kanalen te zien met de zangeres. Zo is hij te zien in de videoclip van Davina’s nieuwe nummer Nobody is Perfect. Christel: “Ferre’s verhaal is een mooie match met de boodschap die ze over wil brengen met haar nieuwe nummer.” Ook was Davina Michelle afgelopen vrijdag te gast bij The voice of Holland om haar nieuwe nummer te zingen, waarbij delen van de videoclip te zien waren. Hier mocht Ferre bij aanwezig zijn.


Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant