Marco van Bergen opent binnenkort in Uden een wijnspeciaalzaak.
Marco van Bergen opent binnenkort in Uden een wijnspeciaalzaak.

Ondernemer Marco van Bergen opent wijnwinkel in Uden

Zakelijk 962 keer gelezen

UDEN | Ondernemer Marco van Bergen, eigenaar van 3 Jumbo-vestigingen in Oss -en in Uden ook bekend van restaurant OONIVOO- opent dit jaar een wijnspeciaalzaak in Uden. De locatie wordt nog even geheimgehouden maar voldoet volgens Van Bergen aan alle wensen. De zaak krijgt het grootste assortiment in de regio.

Van Bergen is registervinoloog, een wijnfreak noemen mensen hem die hem beter kennen. “De wereld van wijn is magisch. Wijn is veel meer dan een alternatief voor een biertje. Natuurlijk moet je lekker ongedwongen een glas pakken wanneer je daar zin in hebt maar wanneer je iets meer van de wijn weet, het verhaal van de maker kent of zelf in de wijngaard hebt gestaan dan besef je wat ervoor nodig is om kwaliteitswijn te maken en gaat er een wereld open. Al op jonge leeftijd werd ik getriggerd door wijn. Mijn pa was en is ook een groot liefhebber, dus al voordat ik überhaupt wijn mocht drinken was er al die fascinatie’. De 35 jaar daarna heeft wijn mij nooit meer losgelaten.”

Grote selectie
Afgelopen jaar sloot Van Bergen zich aan bij Les Généreux, een collectief van onafhankelijke wijnhandelaren die inkoopkracht bundelen. “Zelf kunnen importeren was een voorwaarde om de wijnhandel verder te boosten met een mooie winkel. Met Les Généreux hebben we kwalitatief een topselectie aan wijnen en producenten. In ons restaurant voeren we natuurlijk al een grote selectie. Klanten kunnen straks kiezen uit meer dan 2000 verschillende wijnen.”

Prijs
Ook de prijs is van belang. “In die zin kijk ik ook naar de kracht van onze Jumbo winkels. Binnen Jumbo hebben we een gigantisch assortiment en staan we voor kwaliteit. Maar juist de prijs is superbelangrijk. De focus in de wijnhandel zal straks liggen op wijnen tussen de 6-15 euro. In die klasse maken de meeste wijnliefhebbers hun keuze. En ja natuurlijk, wanneer je die ene bijzonder wijn zoekt en prijs minder belangrijk is dan hebben we die wijn ook. We zijn specialisten, hebben verstand van wijn en we gaan wijnliefhebbers verwennen.”

Sommelier van het jaar
Van Bergen is druk bezig om een goed team samen te stellen. “De specialisten in de winkel dienen gek te zijn van wijn, dat lijkt me duidelijk. Verder moet het vooral toegankelijk zijn. Klanten moeten geen drempel ervaren maar lekker ongedwongen een flesje wijn kunnen kopen. Wanneer je vervolgens meer belangstelling hebt en openstaat voor wat de wijnwereld te bieden heeft dan nemen we klanten uiteraard mee ‘op reis’.” Hoewel Van Bergen ook nieuwe gezichten zal aanstellen kan hij tevens putten uit de kennis van zijn sommeliersteam. En dat daar know-how zit is duidelijk. Martien Marcellissen, maître sommelier van restaurant OONIVOO WineSpired werd recentelijk uitgeroepen tot sommelier van het jaar in Nederland (Proefschrift restaurant Awards). “We hebben toppers in ons OONIVOO team, en natuurlijk vinden ook zij het gaaf dat we onze wijnhandel verder gaan boosten. Het is een groot voorrecht om met zoveel mensen te mogen samenwerken die dezelfde passie delen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant