Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Elin Meijnen met haar boek.</p>

Elin Meijnen met haar boek.

‘De tweede stem’ is debuut van Ravensteinse docent Elin Meijnen

  •   keer gelezen

RAVENSTEIN | 'De tweede stem' van de Ravensteinse Elin Meijnen is vorige week verschenen bij uitgeverij Blossom Books.

De tweede stem behoort tot de Blossom Books Shorties: toegankelijk geschreven novelles voor een klein prijsje. Het verhaal gaat over de onzekere Mette. Ze is van school gewisseld en begint langzaam haar draai te vinden. Ze maakt nieuwe vrienden, ontdekt opnieuw haar liefde voor zingen en krijgt zelfs de hoofdrol in de schoolmusical. Maar dan komt er een nieuwe zangdocent, eentje die Mette nog kent van vroeger, en die ze het liefst nooit meer was tegengekomen.
Elin Meijnen is docent Nederlands op het Kandinsky College in Nijmegen, maar heeft ook les gegeven op het Maaslandcollege in Oss. Voor ze docent werd werkte ze lange tijd in de uitgeverswereld, en net als haar hoofdpersoon Mette zingt ze graag. De tweede stem is haar debuut.

Blossom Books Shorties

Er zijn een heleboel jongeren die graag willen lezen, maar schrikken van de omvang van een boek. Speciaal voor die lezers introduceerde uitgeverij Blossom Books in 2020 de Blossom Books Shorties: korte, toegankelijk geschreven novelles voor een klein prijsje. De tweede stem is de tweede titel in deze serie, waarin eerder al 'Het zusje van' van Carlie van Tongeren verscheen. De Shorties tellen maximaal 200 pagina's, zijn uitgegeven als hardcover en kosten maar 10 euro. De boeken sluiten af met een vragenlijst om te bespreken in de klas. Blossom Books stelt bovendien gratis lesbrieven beschikbaar, geschikt voor het vmbo en de onderbouw van de havo en vwo.

Meer berichten