Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Toneelschool T&#39;eXtpierement en basketbalvereniging OBC Oss.</p>

Toneelschool T'eXtpierement en basketbalvereniging OBC Oss.

‘Ontmoetingsmoment bij vereniging wordt gemist’

  •   keer gelezen

OSS | Veel verenigingen hebben een zwaar jaar achter de rug en missen hun leden enorm. Toneelschool T'eXtpierement en basketbalvereniging OBC Oss hopen hun deuren snel weer te openen.

Toneelschool T'eXtpierement
Voor T'Extpierement was het een stil en eenzaam jaar. Eigenaresse Astrid Radoes: "We hebben na 3 maanden online les besloten ons pand te verkopen. We hadden af kunnen wachten, maar zagen al snel in dat de crisis lang zou gaan duren. Daarom hebben we snel gehandeld." T'Extpierement had al eerder plannen om een andere weg in te slaan, maar de coronacrisis heeft dit proces versneld. "We gaan na de crisis kijken hoe we weer kunnen beginnen. Ik zie dit als een kans om iets moois, nieuws te starten. T'eXpierement bestaat nog wel, maar gaat door in een andere vorm." Via sociale media houden zij contact met leden.

Missen
"Alles ligt plat op cultuurgebied. Onze leden missen hun hobby en het ontmoetingsmoment bij onze vereniging. Ook mis ik de mensen en het lesgeven. Geduld hebben is soms moeilijk en het is lastig om plannen te maken voor de nabije toekomst. Alles is onzeker, maar het komt wel goed." Astrid blijft positief en kijkt uit naar de toekomst. "Ik kijk er het meest naar uit om weer een voorstelling te kunnen maken en op te voeren voor het publiek. Ik wil mijn leden de kans geven om in het theater te staan." T'eXpierement heeft ervoor gekozen hun leden geen contributie te vragen voor dit seizoen. "We wisten niet wat we konden bieden, dus willen daar ook geen geld voor vragen."


Basketbalvereniging OBC Oss
In het begin van de coronacrisis kon het basketballen grotendeels doorgaan, maar door het verbod op binnensporten mogen de leden van OBC Oss niet meer binnen sporten. De vereniging probeert zoveel mogelijk buiten te trainen. Voorzitter Peter de Ruiter: "We hebben onlangs te horen gekregen dat alle competitiewedstrijden voor de rest van het seizoen zijn afgelast. Dat is enorm balen. Trainen is natuurlijk leuk, maar we trainen voor een wedstrijd." Het afgelopen jaar zijn er een aantal leden van OBC gestopt, maar Peter vindt het moeilijk om te zeggen of dit door de coronacrisis komt. "Het is voor hen misschien wel een doorslaggevende reden geweest om te stoppen." De vereniging heeft de inning van de contributie sinds afgelopen december bevroren. OBC wacht momenteel af of zij een deel van de huur aan de gemeente en geld dat zij betalen aan de basketbalbond terug krijgen. "De gemeente is tot nu toe erg coulant gebleken."

Sociaal aspect
"Het geluid van stuiterende basketballen in de zaal missen we het meest. Naast het feit dat bewegen erg goed is, is het sociale aspect van de trainingen heel belangrijk. Het samenzijn en het onderlinge contact wordt enorm gemist, vooral door de jeugd. Onze vereniging is een ontmoetingsplek voor jong en oud."

Meer berichten