Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Tom voor en na zijn bezoek aan de kapper.</p>

Tom voor en na zijn bezoek aan de kapper.

Tom (9): ‘Ik wil dat mensen met kanker zich fijn kunnen voelen’

  •   keer gelezen

OSS | Tom van Doorn (9) - de grote broer van Ferre (7) die onlangs in de krant stond over zijn gesprek met Davina Michelle - heeft afgelopen vrijdagmiddag zijn haar geknipt en gedoneerd voor KiKa.

De tante van Tom en Ferre is enige tijd geleden overleden aan kanker. Om die reden willen de twee broers hun haar doneren voor KiKa - oftewel Stichting Haarwensen. Tom: "Ik doe dit voor mijn tante. Veel mensen met kanker hebben geen haar meer. Sommigen schamen zich hiervoor. Ik wil dat mensen met kanker zich fijn kunnen voelen." Omdat Tom de ziekte en het verlies van een dierbare van dichtbij heeft meegemaakt, hoopt hij anderen te kunnen helpen met zijn donatie.

Naar de kapper

Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover: Tom ging met zijn twee moeders en broertje Ferre naar de kapper. "Ik ben 1,5 jaar niet meer naar de kapper geweest. Ik wist eerst niet of ik het wel vol zou houden, omdat het groeien van mijn haar lang duurde. Maar na een jaar was mijn haar al erg lang, dus besloot ik het nog langer te laten groeien. Mijn haar is inmiddels meer dan 30 centimeter lang en kan dus gedoneerd worden."

Klappen
Tom vond het wel spannend om zijn haar te laten knippen na al die tijd. "Ik vind het spannend of mensen mij nog wel leuk zullen vinden met kort haar. Mijn klasgenoten gingen wel allemaal voor mij klappen toen ik vertelde dat ik mijn haar ging doneren. Dat was wel leuk."
De vlecht van Tom is inmiddels per post verstuurd, waar vervolgens een mooie pruik van wordt gemaakt.

Meer berichten