Logo kliknieuws.nl/oss
Het boek 'Guerrilla Gardening'.
Het boek 'Guerrilla Gardening'.

Groeninitiatieven uit Megen in boek over guerrilla gardening

  •   keer gelezen

MEGEN | Het boek 'Guerrilla Gardening - Handboek voor buurtvergroeners' verschijnt deze maand. Jessica Keijzer uit Megen staat met een interview in het boek. Zij geeft in het boek tips vanuit de opzet van de Natuurspeeltuin en haar ervaring met het vergroenen van het schoolplein.

Guerrilla Gardening is een beweging van mensen die tuinieren buiten de grenzen van hun eigen tuin. Hiermee zet je als bewoner je eigen buurt in bloei. Denk aan een tuin rond een boom, bloemen langs een gemeenteheg of een buurttuin. Jessica Keijzer is hier al sindseen aantal jaar actief mee. Zo nam ze deel aan het opzetten van de Natuurspeeltuin, een groen schoolplein en een samentuin. Afgelopen week kreeg de Megense het nieuwe boek voor het eerst te zien. "Wat mooi en inspirerend om de ideeën zo samen in één boek te zien.”
Een groene buurt heeft veel voordelen: het brengt vrolijkheid in een grijze straat. De bloemen voeden bijen en andere insecten. Samen tuinieren in de straat is gezellig. En al dat groen is ook nog eens gezond en zorgt voor minder hitte in de zomer. Auteur Cerian 'Jenny' van Gestel schreef het boek om haar passie voor guerrilla tuinieren te delen: "Het voelt als het krijgen van een cadeautje om ergens in een stad een straatje tegen te komen met geveltuinen en bloemen rond de bomen." Het boek laat zien hoe je heel eenvoudig je eigen buurt een beetje groener kunt maken. Van het strooien van zaadbommen en een tegel eruit halen en een plant erin zetten, tot het aanleggen van een complete buurttuin. Meer informatie op de website www.guerrillagardeners.nl.

Meer berichten