Logo kliknieuws.nl/oss

Sam’s Kledingactie dit voorjaar voor Congo

  •   keer gelezen

BERGHEM | Ieder voor- en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan de Democratische Republiek Congo voor betere leeromstandigheden voor schoolkinderen.

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. Op zaterdag 17 april kunnen mensen op diverse plaatsen herdraagbare kleding en schoenen inleveren. In Berghem kan dat aan de Valendonkstraat 19 bij mevrouw Van Erp - Bergers. Vrijwilligers staan deze dag voor u klaar om de goederen -geheel coronaproof- in ontvangst te nemen. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen zij niet aannemen. Naast op de speciale actiedag wordt er tot en mei ook op diverse adressen langere tijd kleding ingezameld. Data en adressen vindt u op de website www.samskledingactie.nl.

Geen onderwijs
De Democratische Republiek Congo (DRC) worstelt al jaren met de gevolgen van extreme armoede en continue oplaaiende conflicten. Hierdoor gaan 5,2 miljoen kinderen niet naar de basisschool. Gebrek aan geld om voor de school te betalen is de belangrijkste reden. Ze worden vaak thuisgehouden om op hun kleinere broertjes of zusjes te passen, voor het huishouden te zorgen of om op het land te werken. Ook als ouders ziek worden of overlijden, is het oudste kind vaak vanzelfsprekend verantwoordelijk voor de rest van het gezin. Daarbij zijn de omstandigheden op de scholen ook een belangrijke reden om niet naar school te gaan of op school te blijven. Omdat de slechte staat van de scholen en beperkte voorzieningen voor een groot deel debet aan het feit dat kinderen niet naar school wil Cordaid hulp bieden. Cordaid verwacht dat door de bouw van sanitaire voorzieningen en de rehabilitatie van klaslokalen de leeromgeving van kinderen duurzaam verbeterd.

Meer berichten