Logo kliknieuws.nl/oss
The Visit verplaatst naar 2022.
The Visit verplaatst naar 2022.

The Visit verplaatst naar 2022: ‘Kan niet anders’

  •   keer gelezen

De eerste Nederlandstalige productie van de psychologische thrillermusical The Visit wordt vanwege de aanhoudende coronacrisis voor de tweede keer uitgesteld. De première wordt verplaatst naar februari 2022, meldt producent Het Brabants Muziek-Theater. Op zaterdag 18 juni 2022 staat de musical in theater De Lievekamp.

"We kunnen niet anders", zegt Alexandra Peperkamp, voorzitter en uitvoerend producent van het op hoog amateurniveau spelende musicalgezelschap. "De gezondheid van onze mensen staat voorop. We zouden The Visit oorspronkelijk afgelopen oktober en november op de planken gebracht hebben, maar dat hebben we door corona al snel een jaar moeten uitstellen. Maar om komend najaar te kunnen uitvoeren zouden we inmiddels alweer aan het repeteren moeten zijn, en dat is de komende maanden gewoon nog niet mogelijk met een grote groep spelers." Het is bovendien nog maar de vraag of de theaters na de zomer alweer volle zalen publiek zullen mogen ontvangen. "Dat is voor ons een absolute tweede must. Een grote musical als The Visit produceren kost ontzettend veel geld en een flink deel daarvan is al voorgefinancierd. Licentierechten zijn betaald, regisseur André van Hest heeft in onze opdracht een vertaling gemaakt, alle theaters zijn geboekt. We willen dus niet alleen heel graag voor volle zalen spelen, het is ook écht nodig om uit de kosten te komen. We zetten als organisatie alles op alles om deze crisis te overleven, zodat we in 2022 alsnog ons 30-jarig bestaan kunnen vieren."

Muzikale thriller
The Visit vertelt het verhaal van miljardair Claire Zachanassian, die na ruim 40 jaar terugkeert naar het verarmde stadje Güllen en de wanhopige inwoners twee miljard euro biedt op één voorwaarde: de dood van haar jeugdliefde Alfred. Een muzikale sneltrein van geldzucht en paranoia volgt, afgewisseld met emotionele flashbacks naar wat was en wat had kunnen zijn. De musical is gebaseerd op toneelstuk 'Der Besuch der alten Dame' van Friedrich Dürrenmatt en ging in 2013 onder die titel in première in Zwitserland, met Pia Douwes in de hoofdrol.

Meer berichten