Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Bouwvakker.</p>

Bouwvakker.

Werkgevers krijgen door corona nog meer moeite om vakmensen te vinden

  •   keer gelezen

In 2020 was één op de drie ontstane vacatures volgens werkgevers moeilijk vervulbaar. Voor 2021 verwachten werkgevers vooral moeite te hebben met het vinden van vakmensen en minder behoefte te hebben aan administratief medewerkers. Dit blijkt uit een werkgeversonderzoek van UWV naar de verwachtingen voor dit jaar. 

Deze publicatie verschijnt op een vernieuwde website waarmee UWV de arbeidsmarkt inzichtelijk maakt: www.werk.nl/arbeidsmarktinformatie. Het is nu gemakkelijker om de werkgelegenheid per regio te bekijken, bijvoorbeeld hoeveel vacatures er zijn en hoeveel ontslagaanvragen er zijn ingediend door werkgevers. Ook geeft UWV inzicht in de ontwikkeling in sectoren en in welke beroepen er de beste kansen zijn op werk.
Door corona daalde in 2020 het aantal werknemersbanen met 96.000. Procentueel gezien bedroeg deze afname -1,2%. UWV toont voor alle 35 arbeidsmarktregio’s van Nederland hoe de ontwikkeling van de werkgelegenheid eruit ziet. In Midden- en Noordoost-Brabant daalde het aantal banen respectievelijk met 830 en 240. Procentueel gezien een afname van respectievelijk -0,4% en -0,1%. In beide regio’s daalt het aantal banen dus veel minder hard dan landelijk.

Meer berichten