Logo kliknieuws.nl/oss
Ga in gesprek tijdens de online Mensenbieb.
Ga in gesprek tijdens de online Mensenbieb. (Foto: )

Ga met Mensenbieb online in gesprek met een levend boek

  •   keer gelezen

Hoe is het om in de gevangenis te zitten? En wat als je als jong kind een hersenbeschadiging oploopt? De Noord Oost Brabantse Bibliotheken houden dinsdag 13 april en donderdag 15 april een online Mensenbieb. 

Bij deze online Mensenbieb mogen bezoekers via Zoom één op één in gesprek met een persoon met een bijzonder verhaal. Doel is het wegnemen van vooroordelen.

Bijzondere gesprekken
De deelnemers van de Mensenbieb zijn mensen die je normaal niet zo snel spreekt. Iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden. Zo doen aan deze Mensenbieb bijvoorbeeld een eenzame jongere, een vluchteling, een transman (transgender), een blinde en een oud-gevangene mee. Of je gaat in gesprek met personen over verslaving of suïcide. Door met hen te praten, kijk je anders tegen hun situatie aan.

Inschrijven
De Mensenbieb op dinsdag 13 april is van 10.00 tot 12.00 uur. Op donderdag 15 april gaat het om 19.30 tot 21.30 uur. Een gesprek met een levend boek duurt twintig minuten. Je mag je voor zoveel gesprekken inschrijven als je wil. Deelname aan de online Mensenbieb is gratis. Alle informatie over deze Mensenbieb en hoe aanmelden gaat, is te vinden op de website www.nobb.nl.

Samenwerking
De Mensenbieb is een samenwerking tussen de Noord Oost Brabantse Bibliotheken, de landelijke Mensenbieb en Europe Direct Eindhoven.

Meer berichten