Logo kliknieuws.nl/oss

Meetstation voor luchtkwaliteit in Noordoost-Brabant

  •   keer gelezen

Er komt in landelijk gebied in Noordoost-Brabant een ankermeetstation voor luchtkwaliteit. Dit hebben de provincie Noord-Brabant samen met de regio en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat afgesproken. Het Rijk financiert de ene helft en de andere helft is voor de rekening van de provincie. Er is voor Noordoost-Brabant gekozen omdat daar geen meetstation staat.

Daarnaast komen er twee mobiele meetpunten die op aanvraag door Brabant rouleren. Het gaat om een investering van 1 miljoen euro. In totaal heeft Noord-Brabant dan acht meetstations. Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Milieu en Gezondheid op de website van de provincie: “We willen dat Brabant een fijne, veilige en gezonde provincie is om te wonen en te ondernemen. Schone lucht is daarvoor een basisvoorwaarde. We zetten actief in op het verbeteren van onze luchtkwaliteit. Dan is het belangrijk om objectief te kunnen meten waar de knelpunten zitten, maar ook welke maatregelen effect hebben.”

Verzoeken
Er komen bij de provincie regelmatig verzoeken binnen om extra metingen en meetpunten voor luchtkwaliteit op steeds wisselende locaties en om wisselende redenen. Zowel van gemeenten, Brabantse inwoners en leden van Provinciale Staten. “Deze verzoeken sluiten erg goed aan bij het provinciale streven naar een betere luchtkwaliteit en bij de uitgangspunten van het Schone Lucht Akkoord”, aldus de provincie.

Meer berichten