Logo kliknieuws.nl/oss

Opening Duurzaamheidspark uitgesteld

  •   keer gelezen

OSS | De opening van het Duurzaamheidspark aan de Brandstraat die morgen zou plaatsvinden, gaat niet door. De initiatiefnemers hebben te horen gekregen dat vanwege corona de inwerkstelling niet mag doorgaan. 

Het park zou morgen officieel in werking worden gesteld. Op deze locatie wordt de komende twee jaar met de hogescholen HAN uit Arnhem/Nijmegen en HAS uit Den Bosch onderzoek gedaan naar gewassenteelt onder zonnepanelen. In het park bevinden zich 16 opstellingen van ons systeem dat het toelaat om planten onder zonnepanelen te laten groeien. Dit komt neer op in totaal 800 m² oppervlakte met circa 320 zonnepanelen (76.630 Wp), waaronder landbouw wordt bedreven.

Onderzoek
Op de locatie is ook onderzoeksruimte gevestigd en er zijn momenteel zo’n 20 studenten die bij het project betrokken zijn als afstudeerders, stagiairs of in een andere vorm. Er komt ook een referentieveld zonder zonnepanelen, waarop precies dezelfde gewassen verbouwd gaan worden als onder de zonnepanelen. Zo kunnen verschillen tussen normale landbouw en agrivoltaics in beeld worden gebracht. De organisatie hoopt deze zomer een nieuwe datum te vinden voor de opening.

Meer berichten