Modelbouwvereniging trekt de stekker eruit

  •   keer gelezen

OSS | Na 44 jaar komt er een einde aan modelbouwvereniging De Wissel in Oss. De club heeft besloten zichzelf op te heffen. In een brief aan het college en de gemeenteraad legt de De Wissel de schuld bij de gemeente.

‘De afgelopen 3 jaar hebben we gezocht en hard gevochten om een nieuw onderkomen voor onze vereniging te vinden. Daarbij hebben we vele malen steun gevraagd bij de gemeente om met ons mee te denken over mogelijkheden. Maar dat bleek allemaal tevergeefs, de deuren werden vaker dichtgegooid dan geopend voor ons’, stelt het bestuur van De Wissel.
De ellende voor de modelbouwvereniging begon toen drie jaar geleden het huurcontract door de directie van Theater De Lievekamp eenzijdig werd opgezegd. Na 35 jaar moest De Wissel de kelders verlaten omdat het theater de ruimte zelf nodig had.

In de FoodLoods aan de Angelenweg in Oss werd tijdelijk een andere ruimte gevonden. ‘Door de gemeente werden we echter teruggefloten, want een vereniging met een sociaal karakter hoort niet op een industrieterrein. Na ons bezwaar wilden ze ons daarvoor ontheffing geven, maar dan niet langer dan 2 jaar. Deze termijn loopt eind juli af’, aldus het bestuur.
Een ander onderkomen werd niet gevonden. Daarbij kwam ook een derving van inkomsten door corona. Een eenmalige subsidie om het gat op de begroting te dichten, werd door de gemeente afgewezen. Tijdens een bijzondere ledenvergadering vorige week donderdag is besloten de club op te heffen. 

Meer berichten