Logo kliknieuws.nl/oss

Info-avond over rioolwaterzuivering Oijen

  •   keer gelezen

OIJEN | Waterschap Aa en Maas houdt op maandag 26 april een online bijeenkomst over de ontwikkelingen rond de rioolwaterzuivering aan de Parallelstraat in Oijen.

Het waterschap is van plan de rioolwaterzuivering aan te passen én aan weerszijden van de zuivering zonneweides (velden met zonnepanelen) aan te leggen. Ook worden de dijken bij de zuivering versterkt. Om bewoners en andere belangstellenden te informeren over de plannen organiseert het waterschap op 26 april aanstaande een online bijeenkomst.
De komende jaren legt het waterschap zonneweides aan bij haar 7 rioolwaterzuiveringen in Oost-Brabant. Zo ook bij de rioolwaterzuivering aan de Parallelstraat in Oijen. Dit is een belangrijke stap op weg naar een energieneutraal waterschap in 2030. Tijdens de informatieavond wordt de inrichting van de zonneweides toegelicht.
Hiernaast wil het waterschap het rioolwater nog beter zuiveren, overlast van stank wegnemen en alle installaties op het terrein een grondige opknapbeurt geven. Dat betekent dat er van eind 2021 tot en met eind 2024 nieuwe installaties worden gebouwd en allerlei aanpassingen worden gedaan.
Tot slot wordt de dijk langs de rioolwaterzuivering sterker gemaakt. Dit is onderdeel van de projectorganisatie Meanderende Maas. Deze gaat de ruim 26 km lange Maasdijk aan Brabantse zijde tussen Ravenstein en Lith versterken, de Maas aan Gelderse én Brabantse zijde meer ruimte geven en het gebied mooier en economisch sterker maken. De uitvoering van de dijkversterking start in 2023 en zal in 2025 gereed zijn. Het dijkontwerp wordt tijdens de informatieavond gepresenteerd.

Aanmelden
De plannen worden uitgevoerd in drie verschillende projecten, ieder met een eigen planning en aanpak. Op de online informatieavond op 26 april komen ze alle drie aan bod. De avond start om 19:30 uur. Belangstellenden kunnen de bijeenkomst vanuit huis bijwonen. Aanmelden kan per mail bij Lisanne Kools: lkools@aaenmaas.nl met vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

Meer berichten