Afbeelding

Albert Verlinde geeft startsein voor campagne ‘Mooier dan ooit!’

Kunst en cultuur 199 keer gelezen

OSS | Albert Verlinde heeft gisteren het startsein gegeven voor de grootste cultuur- en entertainmentcampagne die Nederland ooit heeft gekend. Met het project ‘Mooier dan ooit’ wil men met makers, de mensen voor en achter de schermen en het publiek aftellen naar het moment dat de cultuur- en entertainmentsector weer open kan. 

Albert Verlinde, voorzitter van het campagneteam, is blij dat hij eindelijk de figuurlijke rode loper kan uitleggen voor dit unieke project. Onder zijn voorzitterschap is er de afgelopen maanden samengewerkt met brancheverenigingen in de cultuur- en entertainmentsector. In samenwerking met diverse fondsen waaronder het Prins Bernhard Cultuurfonds en heel veel makers is deze campagne tot stand gekomen. De campagne, gefinancierd door de overheid, Nationaal Theaterfonds en de BankGiro Loterij, is breed gedragen. Meer dan 750 organisaties uit de hele cultuur-, en entertainmentsector werken mee. Het is nog nooit in Nederland vertoond dat zoveel organisaties  de handen ineen hebben geslagen.

Ademruimte
“De Covid-19 pandemie heeft niet alleen een spoor achtergelaten in onze mooie sector, maar in heel Nederland”, laat Albert Verlinde weten. “Fysiek, mentaal, financieel, we zijn allemaal op verschillende gebieden geraakt. Als theater, als producent, als museum, als gezelschap, acteur, crew- of kassamedewerker. Maar ook de bezoeker. Na maanden binnen zitten, beperking van sociale contacten, heeft heel Nederland behoefte aan ademruimte, genieten, geluk beproeven, kortom leven. Op dit specifieke gevoel willen wij inspelen. Met deze brede campagne willen we heel Nederland laten weten dat we terug zijn. Dat het kan, dat het mag, dat het veilig is, en dat theater en museum bezoek onderdeel is van het leven. Een leven dat zich niet afspeelt achter schermen.”
De eerste fase staat in het teken van vooruitkijken en aftellen. Locaties wordt gevraagd om het publiek te betrekken bij hun plannen. Wat gaat er gebeuren, welke voorstellingen/tentoonstellingen komen er? Daarnaast komen er winacties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant