Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Medewerkers van restaurant H32 maken het terras gereed.</p>

Medewerkers van restaurant H32 maken het terras gereed.

(Foto: Hans van der Poel 06 31918770)

Terrasje pikken? Het mag vanaf vandaag weer!

  •   keer gelezen

OSS | Eindelijk is het dan zover: de door velen zo gewenste versoepelingen gaan vandaag in. Ook in Oss uiteraard!

In de winkels kun je vanaf vandaag gewoon weer zonder afspraak terecht. Wel is er een maximum aan het aantal klanten, daarbij wordt gekeken naar het aantal vierkante meters.
Met ingang van vandaag is fietsen in het centrum van Oss na 11.00 uur niet meer toegestaan. Ook vervalt het eerste uur gratis parkeren op het parkeerterrein Jurgensplein en de parkeergarage Oostwal Oost.
Nu de overheid versoepelingen van de coronamaatregelen heeft aangekondigd, komen deze afspraken, die tijdens de periode Click & Collect met de gemeente Oss zijn gemaakt, te vervallen. Tevens zullen vanaf vandaag de fietsenstallingen aan de Kruisstraat en aan de Oostwal overdag weer bemand zijn.
Op de markten mogen, naast voedselkramen, ook weer non-food kramen staan. Dat is op zaterdag 1 mei weer voor het eerst. De dinsdagmarkt van 4 mei is dan ook weer als normaal. Uiteraard gelden nog wel de coronaregels van afstand en hygiëne.
Met de te verwachten toename van de drukte in stadscentra wordt vanuit de overheid aangedrongen op het creëren van een veilige winkelstraat. Om dit te stimuleren wordt in het Osse centrum de witte lijn, die eerder in een aantal straten werd getrokken, weer opgefrist. Verder zullen boven de straten aan de aanwezige kabels van de sfeerverlichting banieren worden gehangen met afwisselende teksten. Tot slot zal op een aantal zaterdagen een straatartiest aandacht vragen voor de 1,5 meter afspraken.

Horeca
De horeca mag de terrassen weer openen, uiteraard volgens de coronamaatregelen. Terwijl de ene horecazaak niet kan wachten tot de eerste gasten komen genieten van een hapje en drankje, zijn er andere zaken die de deuren gesloten houden. Een van hen is Hei & Ikke aan de Kerkstaat. "Voor ons is het niet haalbaar om 28 april open te gaan", is op de Facebookpagina van de kroeg te lezen. In het hele land zijn er meerdere horecazaken die bijvoorbeeld niet de ruimte hebben om open te gaan of principiële bezwaren tegen de geldende maatregelen voor de horeca hebben.

Meer berichten