Logo kliknieuws.nl/oss
<p>De plek waar een overleden dier bij de Dierenambulance ligt opgebaard.</p>

De plek waar een overleden dier bij de Dierenambulance ligt opgebaard.

(Foto: )

Dierenambulance start actie voor koeling

  •   keer gelezen

OSS | Dierenambulance Maasland is op zoek naar de laatste donateurs die het mogelijk maken dat er een koelkast voor overleden huisdieren kan worden aangeschaft.

Wat veel mensen niet weten is dat Dierenambulance Maasland ook zorgdraagt voor dieren die overleden zijn. “Regelmatig krijgen we een melding binnen van een aangereden kat of ander huisdier dat overleden is. Wij halen deze dieren op en verzorgen hen zodat het dier er zo mooi mogelijk uitziet. We willen namelijk dat, voor de eigenaren die langs komen om hun geliefde huisdier te identificeren, het laatste beeld zo prettig mogelijk blijft. Het is allemaal al verdrietig genoeg en hiermee proberen we het leed iets te verzachten voor zover dat mogelijk is”, stelt Conny Diesveld.
“Op dit moment hebben wij geen koeling”, aldus coördinator Manja Op den camp. “Overleden dieren belandden hier in de vriezer, als we ze daar uit halen is dat natuurlijk geen prettig gezicht voor de eigenaren. Dan is het mooier om een dier ‘op temperatuur’ te laten komen in een koeling voordat het opgebaard wordt. En kan een eigenaar de kat ook aaien, want dat is wat mensen graag willen. Nu gaat dat nog wel zonder koeling, maar als het straks weer warmer wordt hebben we een probleem omdat het verschil tussen vriestemperatuur en de temperatuur binnen te groot is.”
De actie slaat vooralsnog aan. Dierenambulance Maasland heeft 620 euro nodig voor de nieuwe koeling. inmiddels is er al bijna 80 procent van het gevraagde bedrag binnen. Kijk op de site of Facebookpagina voor meer info.

Meer berichten