Logo kliknieuws.nl/oss
<p>BWI-leerlingen Hooghuis knappen patio Hub-school op.</p>

BWI-leerlingen Hooghuis knappen patio Hub-school op.

(Foto: Hans van der Poel )

BWI-leerlingen Hooghuis knappen patio Hub-school op

  •   keer gelezen

OSS | De patio van de Hub-school Noord-Brabant aan de Ruwaardstraat in Oss ziet er sinds vrijdag picobello uit. Dankzij 51 leerlingen van de afdeling BWI (bouwen, wonen & interieur) van het Hooghuis Zuid/West.

Want die leerlingen hebben, onder begeleiding van vijf docenten, de patio van de school voor speciaal onderwijs een volledige metamorfose laten ondergaan. De vierdejaars kader- en basis deden dit als vervangende examenopdracht. "Deze groep leerlingen heeft het schoolexamen al achter de rug en we kwamen op het idee om ze in de resterende tijd van het schooljaar een maatschappelijke opdracht te laten uitvoeren", zegt Lex van der Burgt, docent BWI aan het Hooghuis.
Voor het project gingen de leerlingen - coronaproof - naar school om het meubilair voor de patio te maken. Ze startten met het inmeten van de patio en het maken van een ontwerp.
Vervolgens hebben de leerlingen op school na het maken van het ontwerp werktekeningen uitgewerkt van de tafels, banken en bloembakken. "Deze zijn door de leerlingen vervolgens in onze eigen machinale werkplaats gerealiseerd en op de afdeling design en decoratie afgewerkt. Het hele traject is van begin tot eind in handen van de leerlingen zelf geweest, in samenwerking met de sponsor van het bouwmateriaal, Heurkens bouwmaterialen", aldus Van der Burgt.
Hoewel het idee door corona een beetje noodgedwongen ontstond, zien de docenten BWI een eventueel vervolg wel zitten. "Iedereen is superenthousiast, ook de mensen van de Hub-school. Dus wie weet!"

Meer berichten