Directeur Peter Bijvelds en hoofdtrainer Klaas Wels. (Foto: Marcel Bonte)
Directeur Peter Bijvelds en hoofdtrainer Klaas Wels. (Foto: Marcel Bonte)

Rapport TOP Oss: Een ploeg zonder echte uitblinkers

Voetbal 710 keer gelezen

Het seizoen voor TOP Oss zit er bijna op. Een ticket voor de play-offs is niet gepakt, maar met nog twee wedstrijden te gaan staan de Ossenaren elfde in de Keuken Kampioen Divisie en doen ze nog mee om een plek in het linkerrijtje. Kliksport heeft het rapport van de Osse ploeg al klaar.

Het hoogste punt is de 7:
-Ruben Roosken: Als aanvallende linksback heeft hij eigenlijk alles in zich om een stap hogerop te zetten. De laatste weken ontbrak de van FC Emmen overgekomen verdediger vanwege een blessure en dat is direct te merken in het veld.
-Mart Remans: In oktober op huurbasis overgenomen van Roda JC. De Limburger kwam in Kerkrade weinig aan spelen toe, maar bleek voor TOP Oss een echte aanwinst. Snel, behendig en een bezig baasje. Met tien goals is hij clubtopscorer.
-De technische staf: Sommige clubs hebben maar net genoeg stoelen voor de gehele technische staf. Bij TOP Oss is het een stuk overzichtelijker. Hoofdtrainer Klaas Wels heeft 1 assistent (Marcel van der Sloot) en daarnaast mogen de keeperstrainer(s), teammanager en verzorger niet worden vergeten. Als je met zo’n kleine staf en zo’n lage begroting mee kan doen om de play-offs, dan verricht je goed werk. Wels maakte van TOP Oss geen ploeg om van te genieten, maar wel een stug keihard werkend team. Op basis van zijn jaren in Oss verdient hij een nieuwe kans bij een profclub.

6,5:
-Jan Lammers: Als spits heb je het niet makkelijk als je tegenover Jan Lammers staat. Een beer van een vent die je wel voor een opdracht het veld in kunt sturen. Zeker een interessante speler voor andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie.
-Rick Stuy van den Herik: Als middenvelder was hij belangrijker voor de ploeg dan centraal achterin. Tijdens het seizoen schoof Wels hem naar de middelste linie en dat bleek een gouden zet.
-Philippe Rommens: De Belg was vorig seizoen lange tijd geblesseerd en miste ook dit seizoen veel wedstrijden. Mede dankzij een aantal prachtige goals liet Rommens zien in potentie de beste speler van TOP Oss te zijn.
-Trevor David: Met Ruben Roosken op links en Trevor David op rechts heeft TOP Oss snelheid op de backposities. David voetbalde geruime tijd niet voordat hij naar Oss kwam, maar heeft zich goed ontwikkeld.

6:
-Lorenzo Piqué: Al negen seizoenen in Osse dienst. Piqué is een speler waar de supporters van houden. Altijd hard werken, maar foutjes en soms wat onbesuisde acties horen helaas ook bij het spel van de verdediger.
-Olivier Rommens: Eén van de spelers die het eerst op het formulier wordt gezet door Wels. Een jongen die voorop in de strijd gaat, maar ook aardig kan voetballen. De kwaliteiten voor de top van deze competitie? Dat heeft hij in het rood en wit te weinig laten zien.
-Bo Geens: Soms een 7, maar ook een doelman die regelmatig fouten maakt. En als een doelman een fout maakt, is dat vaak fataal. Wel duidelijk de beste van de drie doelmannen in Osse dienst. Tweede doelman Jordy Rondeel vertrekt naar De Treffers, Ronald Koeman jr. mag verder gaan kijken.
-Joshua Sanches: De van Sparta overkomen speler is multifunctioneel en stond dit seizoen al op het middenveld en achterin. Een nuttige speler, maar wel met te weinig bagage om een vaste waarde te worden.
-Niels Fleuren: Veruit de meest ervaren speler van TOP Oss. Hij bleef dit seizoen op amateurbasis en combineerde met zijn werk op kantoor. Geen basisspeler meer, maar hij stond er altijd als er een beroep op hem werd gedaan. Zeer waarschijnlijk het laatste seizoen als profvoetballer van deze sympathieke verdediger.
-Livio Milts: De enige speler die in de tweede competitiehelft werd aangetrokken die een basisplaats veroverde. De Roda JC-huurling is een mooie speler om naar te kijken en die meer voetbal in de Osse ploeg wist te brengen. Van andere nieuwkomers als Justin Mathieu en Tim Hölscher werd ook het nodige verwacht, maar hebben na hun komst weinig laten zien.

5,5:
-Lion Kaak is een ervaren speler die qua inzet nooit zal verzaken. Maar het lijkt erop dat een TOP Oss zonder Lion Kaak beter draait dan een TOP Oss met Kaak. Iets te traag om als controleur echt indruk te maken.

5:
-Kyvon Leidsman: Na een veelbelovende eerste competitiehelft raakte de spits zijn basisplaats kwijt. In de speeltijd die hij vervolgens kreeg, bewees hij niet het ongelijk van Wels. Ook volgend seizoen in Oss te zien.
-Dennis van der Heijden maakte meerdere geweldige goals dit seizoen. De aanvaller speelt ook altijd met enorm veel inzet. Voetballend gezien is Van der Heijden echter de zwakke schakel in het team.

4:
Cas Peters is de grootste teleurstelling van de laatste twee seizoenen geworden. Binnengehaald als dé aanwinst, maar in twee jaar drie keer scoren is veel te mager. Een 4 noteren we ook achter de naam van Lars Hutten. Ook al zo’n grote naam die naar Oss kwam, maar door het ijs zakte.

Blessures:
TOP Oss had de pech dat diverse spelers er langdurig uit lagen. Spelers als Grad Damen, Dean Guezen en Jarni Koorman hebben we in de tweede competitiehelft weinig tot niet in actie gezien, toch alle drie jongens met potentie. Voor Giovanni Büttner was het al het tweede seizoen op rij met blessureleed. Er komt zo een vervelend einde aan zijn periode in Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant