Jordy van Boxtel en Jesper Brocks.
Jordy van Boxtel en Jesper Brocks.

TOP zaterdag 1 wil met jeugdige groep bovenin mee gaan draaien

Voetbal 1.405 keer gelezen

OSS | TOP zaterdag 1 kende -net als Margriet en O.S.S.’20- vanwege corona een apart debuutseizoen in het zaterdagvoetbal. Volgend seizoen hoopt de club een rol van betekenis te spelen in de vierde klasse. “TOP zaterdag is een prima niveau voor jonge spelers om zich te ontwikkelen”, aldus trainer/speler Jesper Brocks.

De voormalig prof uit Oss hoopt dat er de komende tijd nog wel een aantal nieuwe spelers zich melden bij de club via voetbalzaken@svtop.nl. “We hadden gehoopt dat meer jongens vanuit de jeugd de overstap zouden maken naar zaterdag 1. Dat zijn er uiteindelijk maar twee geworden. We merken toch dat de nodige jongens de overstap naar zaterdag 1 zien als een degradatie. Terwijl dit een uitstekende mogelijkheid is om je te ontwikkelen na de jeugd. Het is jammer dat vanwege corona maar een paar competitiewedstrijden zijn gespeeld, anders hadden ze kunnen zien dat het zeker een leuk niveau is. Bovendien zijn de lijntjes met de zondagtak erg kort. Er zijn mogelijkheden om op zondag mee te trainen en andersom mogen spelers tot 23 jaar die weinig in actie komen ook bij ons meedoen.” Brocks staat komend seizoen aan het roer van het zaterdagteam samen met Jordy van Boxtel. Hij kijkt uit naar een coronavrij jaar. “Jordy en ik hebben er heel veel zin in. Ook hij is een gedreven jongen, een echt voetbaldier. We hebben zin om er iets moois van te maken.” 

Perspectief
Udenaar Van Boxtel heeft er alle vertrouwen in dat met een aantal nieuwelingen erbij er een sterke spelersgroep staat. “Als je bovenin meedraait in de vierde klasse, is dat een redelijk niveau waar je je prima kunt ontwikkelen. We bieden spelers perspectief, want het is voor velen de droom om door te stoten naar zondag 1. Wij als ambitieuze trainers willen met onze kennis en ervaring spelers beter maken. We gaan er iets moois van maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant