Afbeelding

Tapijt eruit, pvc erin: de vloerentrends van dit moment

Algemeen 262 keer gelezen

Heb je een nieuwe woning gekocht, dan is het wellicht ook tijd voor een nieuwe vloer. De tijd dat iedereen een tapijt in de woonkamer had, ligt allang achter ons. Vandaag de dag is er veel meer keuze op het gebied van vloeren. Een tapijt mag dan mooi zijn, het zorgt wel voor veel stof en is minder makkelijk schoon te houden. Tegenwoordig kiest men veel vaker voor laminaat of pvc, waarbij pvc met stip op 1 staat. Welke vloerentrends zijn er op dit moment? Hieronder volgt een lijstje met 5 populaire vloeren.

1. Een pvc-vloer

De pvc-vloer staat momenteel met stip op 1. Een pvc-vloertje heeft dan ook veel voordelen. Het is een vloer van kunststof, met diverse lagen polyvinylchloride. De technieken zijn inmiddels zo geavanceerd dat het wel echt een houten vloer lijkt, maar veel makkelijker is in het onderhoud. Een pvc-vloer gaat lang mee, is simpel te reinigen en bovendien geluiddempend. Verder is het wel warmtedoorlatend, waardoor het prima gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Mocht er op den duur vervanging nodig zijn, dan kan dit met een pvc-vloer ook heel makkelijk geregeld worden.

2. Een laminaatvloer

Ook de laminaatvloer is helemaal in. Deze vloer is al iets ouder dan de pvc-vloer, maar lijkt er wel heel veel op. De vloer is eveneens geluiddempend en eenvoudig schoon te houden. De laminaatvloer is dus makkelijk in het onderhoud en gaat ook lang mee. Maar er zijn wel wat verschillen met een pvc-vloer. Een laminaatvloer laat minder warmte door, waardoor je bij vloerverwarming bijvoorbeeld beter voor pvc kunt kiezen. Laminaat is wel in heel veel uitvoeringen beschikbaar, waardoor je eenvoudig een vloer vindt die past bij je interieur.

3. Een houten vloer

Houten vloeren zie je al heel erg lang in woningen en ook vandaag de dag worden ze veel gelegd. Dit natuurlijke materiaal oogt rustiek en past vrijwel bij ieder interieur. Het ziet er echt authentiek uit en gaat ook heel erg lang mee. Een houten vloer kan in allerlei patronen gelegd worden, bijvoorbeeld in het populaire visgraatpatroon. Een nadeel is wel dat een houten vloer meer onderhoud nodig heeft dan een kunststof vloer. In combinatie met vloerverwarming is een houten vloer geen ideale optie. Het hout krimpt en zet uit door temperatuurverschillen.

4. Een parketvloer

Parket kennen we inmiddels ook al heel wat jaren. Er zijn twee soorten, namelijk massief parket en samengesteld parket. Massief parket bestaat helemaal uit natuurlijk materiaal, terwijl er bij samengesteld parket naast natuurlijk materiaal ook multiplex wordt gebruikt. Parket ziet er chic uit en gaat lang mee. De vloer isoleert uitstekend. Daardoor is de vloer helaas wel minder goed te combineren met vloerverwarming. Ook zetten de planken uit en krimpen deze bij temperatuurverschillen. Een eventuele beschadiging kan eenvoudig opgelost worden via parketrenovatie.

5. Tegels

Tegels kennen we ook al heel erg lang als het om het interieur gaat. Er zijn tegels met verrassende patronen, maar ook gewoon effen tegels. Vooral in badkamers en keukens wordt dit veel gebruikt, maar ook in andere ruimtes in het huis is het een uitstekende oplossing. Dit harde materiaal is echt sterk en van een tegelvloer kun je dan ook vele jaren plezier hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant