Het winnende werk 'Witte Engel' van Idje van Dijk - Mulders.
Het winnende werk 'Witte Engel' van Idje van Dijk - Mulders.

Brabantse prijs voor kunstenares Idje van Dijk-Mulders uit Herpen

Algemeen 213 keer gelezen

AARLE-RIXTEL | De Brabantse Prijs voor de r.k. schilderskunst is zondag 9 mei bij Galerij Museum Bies in Aarle-Rixtel uitgereikt aan winnaar Idje van Dijk – Mulders uit Herpen. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen zilveren penning en een geldbedrag dat beschikbaar werd gesteld door de Stichting Sint Johannes Paulus II, die van de uitreiking van deze prijs een periodiek terugkerend evenement wil maken.

Elke kunstenaar kon zich ervoor inschrijven. Uit de kunstenaars die hun werk inzonden, werden er ruim twintig genomineerd voor de prijs. Idje van Dijk - Mulders won met het werk ‘Witte Engel'. De kunstwerken die geselecteerd werden, zijn nog tentoongesteld tot en met 30 mei. Bezoek is dagelijks op afspraak te bewonderen via (06) 36 00 19 71. De meeste kunstenaars kwamen uit Brabant of Limburg. Het is echter de bedoeling dat dit evenement een mondiaal karakter gaat krijgen.

Penning
De penning die de Herpense kreeg, is speciaal door Cora Postema ontworpen. Met daarop de tekst (in Latijn): ”Laat heb ik U lief gekregen! Oh schoonheid zo oude en zo nieuwe, Laat heb ik U lief gekregen! "

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant