Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Het is moeilijk om je privacy op internet te beschermen. </p>

Het is moeilijk om je privacy op internet te beschermen.

(Foto: )

Livestream over ‘De grote dataroof’ vanuit Groene Engel

  •   keer gelezen

OSS | De term 'big data' wordt steeds vaker gebruikt. Maar wat houdt het eigenlijk in en waarom wordt het gezien als een gevaar voor onze privacy? Onder de noemer 'De grote dataroof' houden de Noord Oost Brabantse Bibliotheken op woensdag 19 mei om 20.00 uur in samenwerking met Global Goals Oss in Groene Engel een avond over dit onderwerp. Deze wordt gratis gestreamd via het YouTube-kanaal van Bibliotheek Oss.

Het is moeilijk om je privacy op internet te beschermen. Een groot deel van ons leven is online en het delen van informatie op sociale media is leuk. Maar bij alles wat je doet, laat je sporen achter. Die sporen zijn interessant voor organisaties en bedrijven, want het geeft ze informatie over de gebruiker. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben. Doel van deze avond is mensen bewust maken van privacy op internet. Drie sprekers vertellen hun kant van het verhaal: Hans de Zwart en Tieme Goedendorp en Simcha van Helvoort.
De Zwart is oud-directeur van de burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom die opkomt voor digitale burgerrechten. Deze organisatie verdedigt het grondrecht op privacy en het grondrecht op communicatievrijheid van de Nederlandse burger. Goedendorp en Van Helvoort zijn de oprichters van Tau Omega en houden zich bezig met data-onderzoek. De start-up werkt onder meer aan een project om het grote budgetprobleem van de jeugdhulp aan te pakken. Ze gebruiken data en algoritmes om oplossingen te vinden voor problemen. Via de chatfunctie op YouTube kunnen kijkers verder live vragen stellen.

Meer berichten