Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Wilbert Pigmans. (Foto: Linda van den Broek)</p>

Wilbert Pigmans. (Foto: Linda van den Broek)

In Oss woonachtige feestzanger: ‘Mensen zijn toe aan een feestje’

  •   keer gelezen

OSS | Jeffrey Heesen, Dennis Jones, Laura Ross, Henk Bernard, Randy Voet, Brian Voet en Etienne Alvares. Zomaar een rijtje met Nederlandstalige artiesten uit Oss. 

Sinds een aantal maanden woont ook één van de populairste feestzangers van ons land in Oss: Wilbert Pigmans. In 2019 was hij daar ‘opeens’. Pigmans (29) brak samen met Opgeblazen door met ‘De Toreador’. Een cover van het al bijna 50 jaar oude liedje van Jacques Herb. Zijn definitieve doorbraak, terwijl hij al vele jaren werkzaam is in de muziek. In het licht en geluid, maar ook als dj. “Toen ik nog een Wilbertje was -een jaar of 14/15- vroegen ze aan mij of ik er ook bij wilde zingen, om voor nog meer vermaak te zorgen. Ik was toen heel erg zenuwachtig, maar besloot het wel te doen. Het waren vooral liedjes van René Schuurmans en Jan Smit. Ik vroeg me echt af wat ik aan het doen was, maar merkte dat anderen het leuk vonden. Ik zag er zelf op een gegeven moment ook de lol van in. Ik overwon de angst en ben doorgegaan met zingen.”

Bijzonder
Hij bracht diverse singles uit, maar die werden nooit bekend bij het grote publiek. “Als bekende radiozenders je muziek niet draaien, bereik je nooit de doelgroep. Dat veranderde met ‘De Toreador’. Een idee van de heren van Opgeblazen die me vroegen of ik het liedje in wilde zingen. Dat leek me een leuke promotiestunt. Maar wat er vervolgens gebeurde, had ik nooit durven hopen. Van carnaval, wintersport tot voetbalkantines, feesten en evenementen: het werd echt dé hit. Ik kwam op nummer 14 in de Top 40, heel bijzonder. Het is vele andere Nederlandstalige zangers nooit gelukt. Of ik een verklaring voor het succes heb? Het is een liedje met een hoog feestgehalte en je kunt makkelijk meezingen.” Het enorme succes zorgt wel voor jaloezie in muzikaal Nederland. “Het is best een harde wereld vol met haat en nijd.”

Hectisch
Pigmans moet zich nog steeds regelmatig in zijn arm knijpen om te kijken of hij niet droomt. Vanwege corona zijn er niet heel veel optredens en blijft hij vooral in beeld door livestreams en social media, maar het succes van De Toreador stopt maar niet. Op Spotify zijn er bijvoorbeeld al bijna 15,5 miljoen (!) streams, het liedje was onlangs te horen in het populaire televisieprogramma Chateau Meiland en tijdens het heropenen van de terrassen was De Toreador in onder andere Eindhoven de eerste hit die uit de speakers kwam. “Ik ben ervan overtuigd dat er straks veel meer versoepelingen zijn, dat het voor mij weer enorm hectisch zal worden. Mensen zijn toe aan een feestje en bovendien zijn er afgelopen jaar weinig nieuwe nummers uitgebracht. Ik kan in ieder geval niet wachten om weer voor veel mensen op te mogen treden. Onlangs ging helaas het 538-feest niet door, maar dat staat nog zeker op mijn bucketlist. Net als onder andere Ziggo Dome, GelreDome, Goffertpark, Brabanthallen en noem maar op. Er is nog zoveel moois te bereiken, ik kijk er naar uit.”

Nieuwe muziek
Na De Toreador bracht hij nog een aantal singles uit en binnenkort volgt er meer nieuw werk. “We hebben al liedjes op de plank liggen, maar het is wachten op het juiste moment om ze uit te brengen. Ik blijf in ieder geval bij de feestmuziek, alhoewel ik in het verleden ook andere genres heb gezongen.”

Oss
Sinds een paar maanden is hij verhuisd van Den Bosch naar Oss. Een stap die hem heel goed bevalt. “We wonen in een fijne, rustige buurt. Ik vind Oss ook een mooie stad. Het is leuk dat hier veel muzikaal talent woont en dat zal de komende jaren alleen maar meer worden. Of ik Den Bosch mis? Oss ligt vlakbij, het is alleen even de polder door.”

Meer berichten