Deelnemers aan De Maasdijk.
Deelnemers aan De Maasdijk.

De Maasdijk gaat door, maar wel verspreid over twee weekenden

Sport 772 keer gelezen

OSS | Het sportevenement De Maasdijk gaat dit jaar door. De organisatie heeft er voor de editie van 2021 voor gekozen om de activiteiten over twee weekenden te verspreiden.

“Voor de wedstrijdonderdelen van De Maasdijk (hardlopen en triatlon) is een veilig parcours een belangrijke voorwaarde. Daarom moet op een aantal plaatsen de weg worden afgezet. Daarvoor hebben we als organisatie een vergunning nodig van de gemeente. Maar mét die vergunning valt De Maasdijk in de categorie ‘evenement’. En evenementen mogen volgens het Openingsplan van de overheid pas in stap 4 - vooralsnog vanaf 30 juni - worden georganiseerd. Dus de gemeente mág ons geen vergunning verlenen. Een vergunning van de gemeente is niet nodig voor de zogenoemde doorstroomactiviteiten (de wandelingen en de toertochten)”, aldus de organisatie. De doorstroomactiviteiten (wandeltochten, inclusief Kennedymars de 80 van de Osse Maaskant, fietstoertocht en skate/step) kunnen ‘gewoon’ doorgaan op 19 en 20 juni. Er worden dan geen wegen afgesloten; de wandelaars en fietsers zijn gewoon verkeersdeelnemers. De wedstrijdonderdelen (hardloop- en triathlonwedstrijden, de 10 kilometer skatewedstrijd en de Rabo Family Color Run) worden verschoven naar 24 juli.

Extra maatregelen
Mogelijk moeten ze extra maatregelen nemen voor een veilig en verantwoord verloop. Daarover sturen ze kort voor aanvang van De organisatie werkt dit jaar alleen met voorinschrijving. Daginschrijving is niet mogelijk. Registreer je dus vooraf via de website. Sporters die zich voor deelname op 19 juni hadden ingeschreven en op 24 juli verhinderd zijn, krijgen hun inschrijfgeld volledig retour door uiterlijk op 31 mei een e-mail te sturen naar info@demaasdijk-events.nl. Deelnemers die zich nog niet ingeschreven hebben voor de wedstrijdonderdelen in juli, kunnen dat tot en met 24 juni doen tegen het gereduceerde tarief voor voorinschrijvingen, daarna geldt het ‘late entry’ inschrijftarief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant