Spandoek voor Klaas Wels. (Foto: TOP Oss)
Spandoek voor Klaas Wels. (Foto: TOP Oss)

Klaas Wels nieuwe hoofdtrainer van MVV: ‘Ik ben vereerd en trots’

Sport 1.778 keer gelezen

MAASTRICHT | Klaas Wels blijft actief als hoofdtrainer in het betaald voetbal. De huidige trainer van TOP Oss is de komende twee jaar eindverantwoordelijk bij MVV. Hij volgt Darije Kalezic op, die heeft besloten te vertrekken bij de Limburgers.

De Veghelaar was 13 jaar actief in Oss, waarvan 4,5 jaar als hoofdtrainer. Algemeen directeur Erik Noor ziet in Wels de geschikte man voor MVV. “Wels is een man die prima past bij MVV. Hij zet de ingezette lijn van Darije Kalezic voort en dat is precies waar wij als MVV ook op zoek naar zijn gegaan.” Regillio Vrede is volgend seizoen zijn assistent en beiden kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd in Oss.

Trots
Wels zegt op de clubsite van MVV dat hij vereerd en trots is om in Maastricht aan de slag te gaan. “Het is een prachtige club met een mooi stadion en altijd enthousiast publiek. Een grote club met historie in een geweldige stad. Een club die leeft in de stad. Dat zie je ook aan de toeschouwersaantallen. Daarbij is de visie die de club heeft duidelijk en realistisch. Ik wil ook alleen aan de slag bij een club die een duidelijke visie heeft. En die heeft MVV. Stap voor stap richting de play-offs, spelers beter maken, de Academy. Daarbij een speelwijze die volledig bij mij past. Ik ben een trainer die van zijn spelers eist dat ze de bereidheid hebben om altijd alles te geven. Het uiterste van zichzelf vergen. Dat zijn de spelers aan zichzelf, het team, de club, de sponsors maar zeer zeker ook aan de trouwe supporters verplicht. Altijd het maximale leveren, voor minder ga ik niet. Sterker nog, ik eis dat.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant