Huub Brekelmans aan het werk op het park van tennisclub O.L.T.C. Hartog.
Huub Brekelmans aan het werk op het park van tennisclub O.L.T.C. Hartog.

Brekelmans duizendpoot van tennisclub Hartog

Sport 797 keer gelezen

OSS | Wel wat later dan andere jaren, maar de vele bomen en struiken op de aarden wallen rond het tennispark van O.L.T.C. Hartog aan de Aengelbertlaan beginnen nu toch flink uit te botten. De oudste tennisclub van Oss, 94 jaren jong, is hier sinds 1964 gevestigd.

door Dick Hubertus

Vanaf de oprichting in 1927 speelden de leden van de toenmalige bedrijfsvereniging van vleeswarenfabrikant Hartog 10 jaar lang op een tegelbaan achter het inmiddels gesloten café Tivoli aan de Kromstraat. Vanaf 1937 tot 1964 werd op 2 gravelbanen aan de Molenstraat getennist, op de plek waar nu het Walkwartier wordt gerealiseerd. En sindsdien liggen de banen dus op de ‘hei’.
Huub Brekelmans komt er vrijwel dagelijks. Niet alleen om te tennissen, maar vooral om er talloze klussen op te knappen. Hij vind het geen straf om er te zijn. Als je het riante park binnenstapt is al snel duidelijk waarom. De 5 kunstgrasbanen liggen mooi verspreid over het 1 ha grote terrein met veel groen. Het enige wat je hoort is het ruisen van het gebladerte, het zingen van de vogels en het plop-plop geluid van al dan niet goed geraakte tennisballen. 76 jaar geleden werd Huub in Eindhoven geboren. Hij vertelt: “Na mijn verhuizing in 1968 naar Oss ben ik bij ‘Smidje’ Baaijens gaan werken en bij T.O.P. gaan voetballen. Nadat het voetballen lastiger werd, ben ik gaan tennissen en inmiddels 25 jaar lid van O.L.T.C. Hartog. Nogal wat oud-voetballers van T.O.P. zijn hier ook lid. Sinds 2008 ben ik bestuurslid en inderdaad bijna dagelijks op het park om allerlei klussen te doen, reparaties uit te voeren, het clubhuis en de bar op orde en de voorraden op peil te houden. Het is sowieso al fijn om hier te zijn op dit mooie park in de natuur. Je zit hier heerlijk op het prachtig beschutte terras. Het leuke van tennis vind ik onder andere het tactisch aspect. Ik moet het vooral hebben van hard werken en mijn spelinzicht. Ik heb altijd veel toernooien in de regio gespeeld, het liefst bereikbaar op de fiets want dat is handiger voor de ‘derde helft’ die ik, met een glaasje bier erbij, ook heel gezellig vind.”
Behalve als bestuurslid is Brekelmans ook betrokken bij het jaarlijkse Vice Versa Open Toernooi en het Bedrijventoernooi bij O.L.T.C. Hartog. “We hebben een in alle opzichten mooie vereniging: prachtige accommodatie, een prima bestuur en werkgroepen en we zijn financieel gezond. We willen nog wel graag nieuwe leden verwelkomen. Daarom houden we nu een ledenwerfactie waarbij men de komende 3 maanden voor 30 euro onbeperkt kan spelen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant