Deelnemers aan een eerdere editie van De Maasdijk. (Foto: Hans van der Poel)
Deelnemers aan een eerdere editie van De Maasdijk. (Foto: Hans van der Poel)

De Maasdijk neemt extra maatregelen voor veilig verloop

Sport 594 keer gelezen

OSS | De organisatie van De Maasdijk ontving de afgelopen maanden veel signalen van sporters die niet konden wachten om eindelijk weer eens aan een echte sportwedstrijd mee te kunnen doen, of aan een officiële wandeling of toertocht. Voorzitter Jeroen Ulijn is dan ook blij iets te kunnen betekenen voor de deelnemers nu het evenement over twee weekenden wordt verspreid.

“Het waren ook voor ons onzekere maanden, maar we hebben er steeds op gemikt om als organisatie in juni klaar te staan. We gaan aan de slag om ook van de wedstrijdonderdelen in juli een groot succes te maken. En iedereen die ons daarbij wil helpen nodigen we van harte uit om zich als vrijwilliger bij ons aan te melden. Want alleen met de hulp van vrijwilligers kunnen we er dit jaar twee keer een fantastisch sportfestijn van maken.”

Extra maatregelen voor veilig verloop
De Maasdijk moet wel extra maatregelen nemen voor een veilig verloop van de doorstroomactiviteiten in juni en de wedstrijdonderdelen in juli. Ulijn: “Denk aan het gefaseerd starten om de deelnemers te spreiden, of het beperken van het aantal mensen dat tegelijkertijd bij een rustpunt kan verblijven. Ook kun je deze keer alleen aanmelden via voorinschrijving. Daginschrijving is dit jaar niet mogelijk.” De organisatie gaat er vooralsnog van uit dat het in juli voor publiek nog niet is toegestaan om naar het Osse centrum te komen. Zij zullen de sporters ergens langs het parcours moeten aanmoedigen. Een test- of vaccinatiebewijs is niet vereist.

Verantwoord en veilig
Wethouder evenementen Thijs van Kessel is verheugd dat er weer georganiseerd gesport gaat worden in zijn gemeente: “We hebben in de periode sinds de eerste corona-uitbraak als gemeente Oss geprobeerd zoveel mogelijk ruimte te bieden aan evenementen en activiteiten, maar wel op een veilige en verantwoorde wijze. Het is goed om te zien dat de organisatie van De Maasdijk deze insteek met ons deelt.” Van Kessel benadrukt dat veiligheid voorop staat. “We zijn in nauw overleg met de organisatie en zien er samen op toe dat alles volgens de in juni en juli geldende protocollen georganiseerd zal worden.”

Nieuwe onderdelen: Kennedymars en fietstoertocht
De Maasdijk wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd. Nieuw op het programma zijn een Kennedymars, de 80 van de Osse Maaskant, en een fietstoertocht. De organisatie verwacht in totaal zo’n 2.500 deelnemers aan de start van de diverse onderdelen. Meer informatie en inschrijven: www.demaasdijk-events.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant