Leden van Kaihatsu.
Leden van Kaihatsu.

‘Heerlijk dat onze leden de judomat weer mogen betreden’

Sport 272 keer gelezen

OSS | Wat was het lang geleden dat Judovereniging Kaihatsu Oss (en nog veel meer sportverenigingen) de deuren mocht openen voor leden. Vooral de volwassen leden hebben lange tijd hun hobby niet uit mogen voeren vanwege de coronaregels. “We merken dat iedereen staat te springen om weer aan de slag te gaan”, aldus secretaris Marcel van Loon en Sensei (hoofdtrainer) Patrick van de Wetering.

Er volgt nog intern overleg binnen Sportcentrum Van der Heijden, maar de Osse judovereniging hoopt nog deze week open te gaan voor alle leden. Van Loon: “Wat is het weer heerlijk voor de jeugd dat ze de mat op konden. De laatste tijd mochten ze trainen op het veld van Margriet, heel fijn dat dat mocht. Voor ons als vereniging ook heel belangrijk dat leden weer aan de slag mogen. Niet dat we klagen, maar er is wel een klein aantal leden gestopt. Gelukkig hebben we in de jeugd wel de nodige aanwas, maar we hopen de komende tijd weer wat te groeien.” 

Plezier
Volgens de secretaris is iedereen welkom en staat de ‘grote P’ centraal. “Het gaat hier om plezier. We zijn een laagdrempelige vereniging waar iedereen welkom is, welk niveau je ook hebt. Hier zit geen druk achter om te presteren. Judo heeft veel te bieden. Het is bijvoorbeeld goed voor je lichamelijke ontwikkeling, coördinatie en stabiliteit, je traint al je spieren, je leert om te vallen op een goede manier en er wordt discipline en respect voor elkaar geëist.” Van de Wetering is het eens met deze woorden. “Bij ons mag er gelachen worden, niks moet, er is geen druk. Je kunt hier lekker bewegen. En niet te vergeten: kinderen met een rugzak, komen door judo meer in balans.” Meer informatie op www.kaihatsu-judo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant