Het Osse gemeentehuis.
Het Osse gemeentehuis.
update

Gemeente Oss versoepelt TONK-regeling

Algemeen 748 keer gelezen

Er is in de gemeente Oss weinig belangstelling voor de rijksregeling TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). Er zijn maar 15 aanvragen binnengekomen en dat aantal wil de gemeente verhogen.

TONK is een tegemoetkoming voor inwoners die te maken hebben met minder inkomsten door de coronamaatregelen, waardoor ze hun woonkosten niet meer kunnen betalen. Het gaat dan om de huur of de hypotheekrente. TONK is bedoeld voor zelfstandigen, maar ook voor werknemers en mensen met een uitkering. Denk daarbij aan flexwerkers en mensen die door de coronamaatregelen moeten terugvallen op een uitkering, zoals WW of Tozo. De hoogte van de tegemoetkoming hangt af van de situatie. TONK is door de overheid verlengd tot 1 oktober 2021.
Wethouder Kees van Geffen geeft aan dat de gemeente Oss de regeling meer onder de aandacht gaat brengen en het aanvraagformulier wil vereenvoudigen. “We zien dat diverse ondernemers hun pensioen en spaarcenten opeten. Straks na het beëindigen van de steunpakketten kan het heel vervelend voor ze worden. We hopen dat ze eerlijk naar zichzelf zijn en gebruik gaan maken van deze regeling.”

UPDATE: De gemeente Oss versoepelt de regeling. Inwoners kunnen TONK nu aanvragen als zij hun woonlasten én andere privé vaste lasten niet kunnen betalen. Eerder konden inwoners alleen TONK aanvragen voor de woonkosten. De gemeente Oss geeft hiermee gehoor aan een oproep van minister Koolmees. Met iedereen die TONK aanvraagt maakt de gemeente een afspraak om samen te kijken wat er in die specifieke situatie nodig is. Inwoners kunnen op vrijdag 4 juni vanaf 14.00 uur de versoepelde TONK-regeling aanvragen. Kijk dan voor meer informatie en het aanvraagformulier op www.oss.nl/tonk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant