Leden van OVOCO trainen op het veld van DESO.
Leden van OVOCO trainen op het veld van DESO.

OVOCO heeft jeugdtrainers nodig: ‘Anders wellicht een ledenstop’

Sport 341 keer gelezen

Ook in de sport vinden nieuwe versoepelingen plaats. Dit is onder andere goed nieuws voor OVOCO. De volleybalvereniging hoopt dat er volgend seizoen weer ‘gewoon’ gevolleybald kan worden.

Momenteel wordt er buiten getraind op het veld van voetbalvereniging DESO. “Vorig jaar waren we hier ook welkom, een mooie samenwerking op De Rusheuvel. We zijn blij dat we lekker in de buitenlucht aan de slag mogen. En de nieuwe versoepelingen zijn ook goed nieuws voor onze sporters boven 27 jaar, want voorheen was alleen 2 tegen 2 mogelijk om de 1,5 meter afstand te waarborgen”, aldus voorzitter Eef Ebing. De recreanten mogen ook gebruikmaken van het beachveld aan de Vierhoeksingel in Oss.

Ledenaantal
Veel verenigingen hebben flinke problemen gekregen door de coronamaatregelen. Bij OVOCO is de situatie niet slecht, aldus Ebing. “We hebben geen eigen accommodatie en betalen alleen huur voor onze hal op De Rusheuvel. Tot nu toe is dat allemaal netjes kwijtgescholden door de gemeente. Ook qua ledenaantal gaat het zeker niet slecht. Er zijn wel wat opzeggingen geweest, maar dat heeft te maken met verschillende redenen zoals studenten die op kamers gaan.” Wat wel een probleem is, dat OVOCO dringend behoefte heeft aan jeugdtrainers. “Als we namelijk geen trainers hebben voor vooral de jongste jeugd, dan moeten we een ledenstop invoeren. We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die het leuk vinden om de kinderen wat bij te brengen. Verstand van volleybal is een pre, maar als je dat niet hebt, kunnen wij het je binnen de vereniging leren.” Aanmelden kan via secretariaat@ovoco.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant