Logo kliknieuws.nl/oss

3 tips bij private lease auto’s vergelijken

  •   keer gelezen

Wil je in een nieuwe auto rijden, maar heb je niet genoeg geld om de aankoop te financieren? Kies dan voor private lease. Bij deze leasevorm betaal je als particulier een vast bedrag per maand om in een auto rond te rijden. Het enige wat je bij private lease nog zelf betaalt, is de brandstof. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je mogelijk ook wel een auto leasen. Voordat je dit doet, raden wij je aan een vergelijking te maken. De onderstaande 3 tips helpen jou hier een handje bij.

1. Kijk naar het aantal kilometers
Bij het afsluiten van een private leasecontract kun je vaak uit bepaalde kilometeraantallen kiezen.
Hoe groter de bundel die je kiest, des te hoger de kosten voor private lease uitvallen. Daarom is het belangrijk om een nauwkeurige inschatting te maken. Als je minder rijdt dan het opgegeven aantal kilometers, betaal je onnodig veel. Rijd je juist (veel) meer? Dan brengt de leasemaatschappij jou extra kosten in rekening en deze kosten zijn vaak niet mals.

2. Looptijd van het contract
Heb je een goedkope private leaseauto gevonden? Kijk dan altijd goed naar de looptijd van het contract. Hier wordt namelijk nogal wat onderscheid in gemaakt bij private lease. Zo kun je een auto leasen voor 12 maanden, maar ook voor 60 maanden. Kies bij voorkeur voor een lange looptijd. Waarom? Omdat private lease dan vaak goedkoper is dan bij een kortlopend contract. Besef je wel dat je voor langere tijd een verplichting aangaat als je voor een lange looptijd kiest.

3. Richt je tot een vergelijkingssite 
Er zijn vandaag de dag steeds meer partijen waarbij je een auto kunt leasen. Dit maakt het er niet makkelijker op om een geschikte private leaseauto te vinden. Gelukkig zijn er manieren om jezelf tijd en moeite te besparen. Gebruik bijvoorbeeld een vergelijkingssite, zoals Mijnprivatelease.com. Op deze site vergelijk je binnen een handomdraai verschillende private leaseaanbieders en hun prijzen met elkaar. Je vult jouw voorkeuren in en de site toont jou binnen een paar tellen een overzicht met auto’s die hierop aansluiten. Hierdoor duurt het nooit lang alvorens je een geschikte private leaseauto gevonden hebt.

Meer berichten