Logo kliknieuws.nl/oss
't Berghje in Oss.
't Berghje in Oss. (Foto: )

‘Gasten kunnen elkaar eindelijk weer ontmoeten in de horeca’

  •   keer gelezen

OSS | De nieuwe versoepelingen zijn goed nieuws voor onder andere de horecagelegenheden. Zoals voor Café Zaal ‘t Berghje aan de Berghemseweg in Oss, dat hele lange tijd de deuren dicht moest houden.

Eet- en drinkgelegenheden mogen sinds zaterdag 5 juni weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Zij houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden. Er mogen maximaal 50 personen per ruimte zijn, exclusief personeel. Dit geldt ook voor terrassen.
Eigenaar Antoine van den Bergh van ‘t Berghje zat niet stil tijdens de lockdown. Hij organiseerde samen met zijn vrouw Manda allerlei activiteiten, zoals een themabingo via een livestream of ze verkochten buiten poffertjes. Maar ook gebruikte hij de lockdown om het hele pand een metamorfose te geven. De muren werden geschilderd, de wc’s zijn vernieuwd, de vloer in de zaal is nieuw, er is een nieuwe bar, overal hangt LED-verlichting, alle geluidsapparatuur is opgehangen in de lucht en de stroomvoorziening is in de vloer weggewerkt. “Ons café heeft nog de uitstraling van een gezellige bruine kroeg. Maar de zaal is ‘t Berghje 2.0 geworden. We hadden een grote verbouwing al wel op de agenda staan, maar dat is nu naar voren geschoven. We zijn klaar voor de toekomst en je moet ook wel vernieuwen, want je moet klanten blijven verrassen.” ‘t Berghje is niet alleen een café met feestzaal, maar de ruimte kan ook binnen hele korte tijd worden omgebouwd tot dart- en biljartcentrum. En willen er mensen een hapje komen eten, dan is binnen een uur alles leeg en staan er tafels en stoelen.”
Van den Bergh is niet alleen blij dat hij eindelijk wat geld kan gaan verdienen, het gaat hem voornamelijk om de sociale contacten. “Voor veel mensen was ‘t Berghje de plek om hun vrienden te zien. Dat kon hier lange tijd niet meer en door corona was dat sowieso moeilijk. Onze gasten zijn zo blij dat ze eindelijk weer gezellig iets komen drinken en kunnen kletsen met hun vrienden, andere stamgasten en met ons.”

Meer berichten