<p>Een veerpont.</p>

Een veerpont.

Firma Streek opent op 7 juli de deuren in Osse centrum

  •   keer gelezen

OSS | Al een aantal jaar zochten de stichting Maasmeanders en het Centrummanagement Oss naar mogelijkheden om de stad met het ommeland te verbinden. Na vele jaren van voorbereiding, wikken en wegen is het op 7 juli zo ver dat ze de FirmaStreek gaan openen. In het pand Kruisstraat 18 in Oss kunnen inwoners uit gemeente/regio Oss, gasten in het gebied en ondernemers kennismaken met elkaar, maar ook met de streek in een straal van zo’n 25 kilometer rond Oss. 

Nadat in 2020 gezocht werd voor een nieuwe plek waar het Toeristisch Informatiecentrum Oss (TIO) zich zou kunnen vestigen, was de basis snel gelegd voor een uniek concept waarbij ze samen letterlijk en figuurlijk de streekpromoten/verkopen. In de winkel van zo’n 250 m² kan men de eigen regio ontdekken via de vele wandel-en fietsroutes (maar ook over het water), welke verrassende natuurpareltjes er zijn en welke cultuurhistorische geheimen er te vinden zijn. Voor toeristen zijn er tevens tal van mooie overnachtingsmogelijkheden te vinden, variërend van B&B’s tot luxe hotels. Bovendien kan men producten ontdekken die in deze regio gemaakt, gekweekt of bewerkt worden en leren zij op een bijzondere wijze de (kleine) ondernemers achter deze producten kennen.
In Firma Streek werken ze nauw samen met stichting Deelgenoten die mensen die (om welke reden dan ook) even aan de zijlijn van de maatschappij staan, begeleiden met een zinvolle dagbesteding of zelfs aan een reguliere baan helpen.

Meer berichten