Ron van Rooij.
Ron van Rooij.

‘Het is belangrijk om te rijden op een veilige fiets’

Algemeen 579 keer gelezen

OSS | Hij trok in augustus 2020 de stoute schoenen aan en stopte bij zijn werkgever. In de zoektocht naar een nieuwe uitdaging besloot hij een aantal maanden later voor zichzelf te beginnen. Ron van Rooij is wielerliefhebber in hart en nieren en is met Service Course Oss de specialist in al het onderhoud en reparaties van racefietsen, mountainbikes en randonneurs.

Met ruim twintig jaar werkervaring in de fietsbranche weet de Ossenaar waar hij over praat. Hij is een een wielerfanaat en heeft naar eigen zeggen ‘alle heuvels en wegen van Nederland en ver daarbuiten ontdekt’. De wielersport is naast zijn gezin zijn grote liefde. In zijn werkplaats aan de Twijnderweg 4 in Oss heeft hij in nu ruim een half uur een grote klantenkring opgebouwd. Met Service Course Oss werkt hij aan de ‘sportieve fiets’. Geen elektrische fiets of gewone schoolfiets, maar wel onder andere racefietsen, mountainbikes of vakantiefietsen. “Van het opbouwen van fietsen, het afmonteren, afstellen tot het vernieuwen van de banden: ik doe alles wat met fietsen te maken heeft. Het is mijn passie om veel aandacht te besteden aan het repareren of onderhouden van een fiets. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te adviseren. In deze coronatijd zijn er veel sportieve fietsers bijgekomen, ik probeer ze een beetje wegwijs te maken waar ze bijvoorbeeld op moeten letten. Ik verkoop zelf geen fietsen, maar wel accessoires en onderhoudsmiddelen die nodig zijn voor een veilige fiets.” De gemeente Oss is volgens Van Rooij een echte fietsgemeente. “Je hebt hier heel veel recreatieve fietsers. Ook zijn er grote toerclubs in onder andere Berghem, Geffen en Oss en de triathlonvereniging is actief. Wat je steeds vaker ziet is dat er vriendengroepen op de fiets stappen nu andere sporten lange tijd niet doorgingen.”

De Maasdijk
Bij De Maasdijk is Service Course Oss betrokken als sponsor. Daarnaast is hij tijdens de triathlon op 24 juli aanwezig met sportdrank en om eventuele problemen met fietsen te verhelpen. “Ik vind het leuk dat ik mijn bijdrage kan leveren aan het evenement. En natuurlijk is het goed voor de pr van mijn bedrijf.” Hij vervolgt: “Het is slim om voor aanvang van een evenement je fiets te laten controleren. Het is belangrijk om veilig aan de start te staan met een goede fiets. Onderhoud hoort er echt bij.”

Meer informatie
Service Course Oss is geopend op maandag en woensdag van 8.30 tot 18.00 uur, donderdag vanaf 14.00 uur en vrijdag vanaf 13.30 uur. Dinsdag en zaterdag op afspraak. Bereikbaar via (0412) 62 29 19, WhatsAppen naar (06) 23 28 72 90 of stuur een e-mail naar info@servicecourseoss.nl. Meer info op www.servicecourseoss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant