Wandelen tijdens De Maasdijk. (Foto: Henry Janssen)
Wandelen tijdens De Maasdijk. (Foto: Henry Janssen)

Al wandelend door mooie gebieden en leuke plekken in gemeente Oss

  •   keer gelezen

Starten op zaterdag om 23.00 uur en vervolgens 80 kilometer wandelen. De eerste Osse Kennedymars -de 80 van de Osse Maaskant- staat 19 en 20 juni op het programma. Hiermee komt een langgekoesterde wens van WSV De Osse Maaskant uit.

De wandelsportvereniging benaderde de organisatie van De Maasdijk in 2018 om de optie Kennedymars te bespreken. Dat idee werd omarmd, maar al voor de editie van 2019 werd de vereniging gevraagd om mee te helpen het wandelevenement uit te breiden van 1 naar 2 dagen. Dit jaar heeft WSV De Osse Maaskant alle routes uitgezet. Om 6.00 uur gaat op beide dagen de 50 kilometer wandeling van start. Om 7.00 uur de 40, om 8.00 uur de 30, om 9.00 uur de 20 en om 10.00 uur de 12. De routes zijn uitgezet met krijtpijlen op de grond. Op zaterdag gaan de routes naar de westkant van de gemeente Oss, op zondag wordt het oostelijke gedeelte aangedaan. Vrijwel alle kernen komen aan bod. “Het worden mooie routes waarin deelnemers door gevarieerde landschappen lopen. Over dijken, langs het water, door een heidegebied of door het bos. Een mooie manier om al het moois van deze gemeente te ontdekken”, aldus voorzitter Paul van Erp. Er is dit jaar geen daginschrijving mogelijk, maar Van Erp merkt dat er al veel belangstelling is om mee te doen. “Vaak kijken wandelaars op de dag zelf naar het weerbericht en besluiten dan om mee te doen. Dat kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet, maar we gaan ervanuit dat velen zich vooraf zullen inschrijven. Het is toch één van de eerste georganiseerde wandeltochten die door mag gaan.” Inschrijven? Ga naar www.demaasdijk-events.nl. (Foto’s: Henry Janssen)

Kennedymars
Aan de start van de Kennedymars staan om 23.00 uur ook deelnemers van de Nacht van de Osse Maaskant (40 kilometer). “Het stond al sinds de oprichting van onze vereniging in 2013 op het verlanglijstje. Maar het is toch een hele uitdaging om alles te organiseren. In de gemeente Oss hebben we met De Maasdijk al een prachtig sportevenement en daarom besloten we de organisatie te benaderen. Ze reageerden enthousiast. Door de onzekere situatie rondom corona was het lange tijd lastig om afspraken te maken met onder andere de horeca die een belangrijke rol hebben als rustlocaties. Nu we groen licht hebben gekregen, is alles in een stroomversnelling geraakt.” WSV De Osse Maaskant -dat vorig jaar een ‘kleine Pre 80 van de Osse Maaskant hield- organiseert ieder jaar zes andere wandeltochten. “We verwachten als corona voorbij is, dat we naar de enorme deelnemersaantallen van 2019 gaan. Voor de Kennedymars zijn er 175 inschrijvingen, daar hadden we vooraf voor getekend. Volgend jaar gaan we dit nog meer promoten buiten Oss.” Meer info: www.deossemaaskant.nl.

Meer berichten