<p>Thijs van Kessel.</p>

Thijs van Kessel.

‘Juist nu het weer kan, is het genieten nog groter’

  •   keer gelezen

OSS | Wethouder Thijs van Kessel kijkt uit naar de start van De Maasdijk komende zaterdag. “Iedereen heeft er naar uit gekeken! Om weer meer te kunnen doen en corona deels achter ons te laten. En dan liefst samen. Genieten van elkaar, van gezelligheid, of van ontspanning door inspanning. Voor het sportevenement De Maasdijk komen de corona-versoepelingen op het goede moment.”

“Dat is goed nieuws voor wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en triatleten. Velen van jullie verheugen zich al lange tijd om weer lekker in de buitenlucht sportief bezig te zijn en krachten te meten met anderen. Het begint op 19 en 20 juni met de toertochten voor de liefhebbers en vrijetijdsporters. Op de wedstrijden voor de fanatieke sporters moeten we nog een dikke maand wachten: die zijn op zaterdag 24 juli. Zo ontstaat er geen grote drukte op de rustpunten van De Maasdijk.”

Mooi gebied
“Dat het sportevenement aan de Maas door gaat is ook goed nieuws voor iedereen die langskomt als bezoeker. Om sporters aan te moedigen, om muziek te maken of bekertjes water uit te delen. Of gewoon voor de gezelligheid en de prachtige natuur langs de Maas. Van eerdere edities van De Maasdijk weten we dat sporters maar ook bezoekers van het evenement verrast waren door het mooie gebied langs de Maas in Oss. Velen van hen kwamen later nog terug om er meer van te ontdekken.”

Uitdaging
“Zo’n evenement organiseren is altijd een flinke uitdaging. Deze keer nog meer dan anders. Vooral de onzekerheid: Gaat ’t niet door? Of toch wel? En hoe dan? Wat kan wel en wat kan niet? Draaiboeken maken met verschillende mogelijkheden. En afwachten en aankijken hoe corona zich ontwikkelt. Als dan vanuit Den Haag het sein op groen gaat, is het handen uit de mouwen en aanpoten. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen om in het weekend van 19 en 20 én op 24 juli dit prachtige evenement – met een jaar vertraging – weer te laten plaatsvinden. Alle sporters wens ik een fijne toertocht of wedstrijd. Juist nu het na lange tijd weer kan, is het genieten nog groter. En voor iedereen die zich niet heeft ingeschreven: kom een kijkje nemen bij De Maasdijk 2021. Het is de moeite waard. En misschien word je zo enthousiast dat je volgend jaar ook mee wandelt, fietst, stept of skate.”


Meer berichten