Archeologen in opleiding.
Archeologen in opleiding.

Nationale archeologiedagen in Oss

  •   keer gelezen

OSS | De Nationale Archeologiedagen op 18, 19 en 20 juni 2021 brengen het verleden tot leven. Met honderden activiteiten door het hele land, ook in Oss.

Oss en archeologie horen bij elkaar. Denk maar aan het vorstengraf met het kromgebogen zwaard en de Romeinse tempel van Kessel. En aan archeologiestudenten uit Leiden. Dit jaar graven ze aan de Gewandeweg in Oss. Opnieuw zijn sporen gevonden van vér voor onze jaartelling.
In Oss zijn er volop (online) activiteiten. Zo maken leerlingen van basisschoolgroepen 4 en 5 maken een creatieve opdracht over het Zwaard van Oss. De winnende school krijgt een gastles van een echte archeoloog. De fietsroute ‘Romeinse tempels langs de Maas’ wordt op 18 juni officieel geopend.

Studenten
Studenten Archeologie uit Leiden maken bovendien nog een leuk eigen programma rondom de Archeologiedagen in Oss. Met onder meer zaterdag 19 juni een lezing door Prof.dr. Harry Fokkens. Hij is als leider van het Maaskantproject al sinds 1983 betrokken bij opgravingen in Oss. Aan de hand van digitale kaarten vertelt hij over archeologische opgravingen in Oss. De lezing is om 11.00 uur live te volgen via zoom. Herhaling op zaterdag om 15:00 uur. Zondag 20 juni zijn er 2 fietsroutes van elk ongeveer 15 kilometer vanaf het gemeentehuis van Oss. De routes zijn ook te combineren tot een langere tocht. Vertrek is 10.00 uur.
Kijk op de website www.trefhetinoss.nl/archeologiedagen-2021 voor het complete programma in Oss en eventuele aanvullingen.

Meer berichten