Eén van de leegstaande voetbalvelden in Macharen.
Eén van de leegstaande voetbalvelden in Macharen.

Woningbouwproject Macharen heet Dorpsvelden

Algemeen 921 keer gelezen

MACHAREN | Het woningbouwproject op de leegstaande voetbalvelden van Macharen is ‘Dorpsvelden’ genoemd. “’Dorps’ beschrijft hierbij het landelijke wonen in Macharen, ‘velden’ refereert zowel naar de weidsheid van de omgeving, als naar de voormalige bestemming van de locatie”, aldus Reuvers van Hout Projectontwikkeling BV.

Het bedrijf is in gesprek met de werkgroep ‘Macharen Bouwt’ en de gemeente Oss over de voorbereiding van de ontwikkeling van woningen op de voormalige voetbalvelden van V.V. Macharen. Het doel is om in elke fase tegemoet te komen aan de directe vraag naar woningen die er op dat moment is. “Daarnaast willen we een divers woningaanbod realiseren waarin de dorpse uitstraling gewaarborgd blijft en waarin de dorpse sociale samenhang, ook in dit nieuwe gedeelte van Macharen, aansluit op wat men in het dorp gewend is. Samen leven, samen plezier maken en elkaar helpen als dat nodig is.”
Er is voor het project een website aangemaakt: www.dorpsvelden.nl. Of kijk op de Facebook-pagina Dorpsvelden. Op de website wordt in een later stadium een enquête geplaatst, waarmee ze de woonbehoefte en vragen vanuit het dorp inventariseren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant